En tillbakablick på 2018

2018 har varit ett händelserikt år för NewSeed. Vi gick in i det nya året med dubbel styrka mot 2017 års början och det har varit fantastiskt roligt att få se hur företaget växer och utvecklas.

Vi på NewSeed strävar hela tiden efter att lära oss det senaste. Vi letar ständigt efter konferenser där vi kan få ny spännande kunskap för att hela tiden ligga i topp. Vi vill också gärna dela med oss av vår kunskap och erfarenhet, och förmedla den vidare till morgondagens it-konsulter, när tillfälle ges. Tidigt i våras var vi mentorer till två praoelever från Pauliskolan som gjorde 10 veckors praktik hos oss. Det är inspirerande för oss att få vara med och hjälpa våra blivande systemutvecklare att utvecklas. Samtidigt som de lär sig av oss lär vi oss också mycket av dem.

Även i år fanns vi med på Lunds stora IT-mässa som anordnas av arbetsförmedlingen, Ideon Science Park och Lunds kommun. Vi söker alltid efter nya kollegor med spännande ideér och erfarenheter.

Årets första resa gick till Stockholm där vi besökte AWS Summit. Amazon Web Services lanserar ständigt nya, innovativa tjänster som vi gärna vill lära oss mer om. Det var en spännande och mycket lärorik konferens.

I juni sattes vårt hårda arbete på prov då ECNDT konferensen gick av stapeln i Göteborg. Under 5 dagar skulle besöksfrekvensen på ECNDTs webbplats bli väldigt hög. Vårt främsta arbeta var att se till så att webbplatsen var tillgänglig under hela konferensen. Här använde vi oss av AWS för att på ett kostnadseffektivt sätt anpassa kapaciteten under konferensen.

Något som vi gläds extra mycket över och är väldigt stolta över är att vårt projekt som vi fick andra pris för i Berlin förra året har utvecklats och nu är en produkt i startgroparna för lansering. Vi ser väldigt mycket fram emot att se hur K for Contact kommer att utvecklas under 2019. K for Contact är en app som hjälper dig hantera dina personuppgifter.

I oktober flög vi över atlanten till Kanada. Målet var en konferens med fokus på JavaScript och NodeJS som anordnades av The Linux Foundation. Vancouver bjöd på många dagar med spännande föredrag och workshops. Förutom en massa lärdom fick vi också med oss en hel del fantastiska upplevelser från detta lövets land.

I november åkte alla våra utvecklare till AWS Partner Training i Köpenhamn för att vidareutveckla våra kunskaper gällande Amazons Webbtjänster. Det var en heldagskurs med inriktning på att förmedla vad Amazon har att erbjuda till slutkunden, samt att vi skulle få lära oss generellt lite mer om vad för olika tjänster AWS har. Som en tidig julklapp för oss kom även nyheten om att AWS öppnade sin nya region i Stockholm i slutet på året.

Vi vill tacka gamla och nya kunder för att vi har fått förtroendet att jobba tillsammans. Nu blir det lite julledigt sen blickar vi framåt och höjer ribban inför 2019.

Gott Nytt År!