piwikLetar du efter ett statistikverktyg för din hemsida? Vill du ha ett alternativ till det annars så vanliga valet av Google Analytics? Piwik är ett utmärkt verktyg som är öppen källkod. Fördelen med verktyg i öppen källkod är att det ofta är lätt att anpassa dem efter eget behov. Så är också fallet med Piwik. Dels kan man skriva egna tillägg till programmet och redan i grunden finns där en del användningsområde som gör det väldigt flexibelt.

Om du av en eller annan anledning inte vill dela med dig av din information via tredje part (Google Analytics) så är Piwik ett bra alternativ. Det finns möjlighet att köra Piwik helt innanför en brandvägg utan att någon information kommer ut. Det går även att köra Piwik på loggfiler vilket öppnar för helt andra möjligheter att analysera olika webbtjänster.

Kort sagt är Piwik ett flexibelt verktyg som inte ska glömmas bort. Vill du veta mer om Piwik eller vad New Seed kan erbjuda så tveka inte att kontakta oss!