Nu är det dags att använda krypterad överföring för allt! Det finns snart inga argument alls kvar för att inte kryptera all webbtrafik. Som ett av de sista argumenten mot kryptering så har nu pris fallit bort från listan. Med hjälp av initiativet Let’s Encrypt kan man nu skapa egna verifierade certifikat helt gratis!

Krypterad överföring av trafik säkerställer att ingen kan avlyssna din kommunikation. Användarnamn, lösenord, sessions-strängar och annan känslig information får därmed ett automatiskt skydd.

På New Seed har vi jobbat med certifikat länge för kryptering av webbsidor och webbapplikationer. Tack vare Let’s Encrypt så blir det snarare regel än undantag att alla de webbtjänster vi hjälper till och bygger använder SSL/TLS. Tidigare kunde vi ibland möta ett motstånd framförallt mot kostnaden (trots att den ofta är tämligen ringa).

Har du frågor om kryptering så svarar vi gärna på dem och ger er råd hur ni ska lägga upp er strategi.

Märkligt nog är det snart bara e-post som inte överförs säkert på Internet längre…