Interaktivt demo av VR på webben

Virtual Reality (VR) har kommit till webben! Med hjälp av verktyg från VR View från Google kan man nu lägga upp VR-innehåll på webben. Med VR View kan man visa både bilder och filmer i VR för besökare på en webbsida. De som använder en vanlig dator kan ”titta runt” genom att röra bilden. Om man däremot har en telefon samt Google Cardboard eller annat VR-headset så kan man få en mycket djupare upplevelse.

Det som krävs är att det finns bilder och filmer tagna för VR. Det lättaste sätter är att köpa en 360-kamera som kan ta sådana bilder. Det går även att använda en app till en telefon för att ”sy ihop” en 360-bild av flera olika bilder. På NewSeed har vi testat med Insta360 ONE när vi tagit fram vårt demo.

Vi har tidigare publicerat lite bilder och filmer i VR som exempel. Då tog vi fram ett insticksprogram till WordPress så att vi kunde infoga bilderna direkt på vår hemsida. Nu tar vi det ett steg längre och skapar ett interaktivt demo i VR på webben.

NewSeeds kontor i VR

Vi har tagit fram ett demo för att visa vad man kan göra. Bilderna och filmen är tagna från Magnus Lindgrens kontor på NewSeed. Det vi vill demonstrera är lite av de möjligheter man har till interaktivitet i VR. De funktioner vi har lagt in är följande:

 • VR-översikt av rummet som en form av ”huvudmeny”
 • Uppspelning av ljud när man tittar på olika element i vyn
 • Visa vanliga bilder interaktivt
 • Visa text-innehåll interaktivt
 • Övergång och uppspelning av en film

Allt detta fungerar både i en vanlig webbläsare eller om man ser det via ett headset. Med hjälp av dessa grundfunktioner kan man skapa interaktiva upplevelser via webben. Nedan kan ni se en video som demonstrerar hur det kan fungera:

Detta är bara en video av hur det kan fungera, testa gärna själv!

Verkade det intressant? Testa själv och se om du kan hitta alla detaljer i vårt rum som vi har länkat. Ni får dessutom veta lite mer om NewSeed när ni klickar runt i rummet! Har ni ett headset så prova gärna med ett sådant.

Detta demo var framtaget av oss som är glada amatörer när det kommer till fotografi och ljud. Om bilderna hade tagits av proffs med bättre utrustning hade resultatet kunnat bli ännu bättre.

Vad skulle ni vilja visa med hjälp av 360 bilder och VR? Kontakta NewSeed så hjälper vi er förverkliga era idéer!

  En timmes kostnadsfri rådgivning

  Vill ni ha inspiration eller veta vad som är möjligt? Kontakta oss på NewSeed så bokar vi in ett möte och diskuterar just era idéer. NewSeed förverkligar idéer.


  Lund/MalmöGöteborgStockholmTelefon