En sommarhälsning från oss

Kommer du ihåg hur vardagen var för… ja, för ett par månader sedan? 

Tänk typ i julas. Och sedan januari, februari… tiden då allt var “som vanligt”

Den underbara tiden innan vi alla visste vad Zoom var. 

Tiden då en folkmassa på film inte fick dig att börja fundera på vilka virus som spreds där.

Tiden då du varje dag gick till jobbet. Ja, även när du var lite snuvig.

Tiden då folk kunde hosta till utan att få arga blickar på sig.

Tiden när vi kramades, tog i hand, satt nära bredvid varandra, och troligtvis inte tvättade händerna särskilt ofta.

Visst känns det som längesedan? 


Efter en omtumlande vår börjar nu semesterveckorna nalkas. Många av oss pustar ut. Den här våren har hela samhället varit i gungning. Många har förlorat sitt jobb, andra har varit rädda att förlora sitt jobb. Våren har inneburit en stor omställning för alla, både för hur vi jobbar, vilka vi träffar, och vad vi gör på fritiden. Och än är det inte över, ja, det finns väl ingen som vet när det kommer vara över – men nu är det semestertider och vi får en liten paus. En paus att hämta andan och smälta allt som hänt under våren – alla omställningar, orosmoln och dramatiska dagliga uppdateringar. 

Troligtvis är väl inte din planerade semester riktigt som den brukar. Inga utlandsresor, inga längre besök hos dina äldre familjemedlemmar, inga konserter, festivaler, nöjesparker, eller andra aktiviteter som vanligtvis är i folksamlingar. Kanske har du knappt bokat in något för semestern än eftersom det har varit så osäkert vilka regler som ska gälla. Men trots detta, trots att semesterplaneringen känns lite oklar, så är det sommar, det är ledighet, och det är återhämtning – en tid för dig att smälta den totala omställning och de oroligheter du så galant har tagit dig an den här våren. 

Och just detta, hur vi alla tillsammans har klarat av den här våren, det vill vi ta tillfället i akt och applådera för. Det har inte varit lätt, det vet du – och vi förtjänar alla en klapp på axeln.

Och vi förtjänar alla lite sommarvila. Tid för att smälta det som har varit, och en tid för att ta nya tag inför hösten! Precis som vi inte visste om hur sommaren skulle bli, så vet vi nu inte heller hur hösten kommer bli. Kanske lägger sig smittan och våra liv kan återgå till det mer normala.

Kanske blir det istället värre, att smittan blir farligare och vi måste börja stänga ner samhället igen. Det kan kännas som en ganska skrämmande tanke. Men, efter att ha sett hur fint vi alla hanterade de snabba omställningarna och den stora stora osäkerheten som fanns i våras – så tror jag vi kommer klara av det som kommer i höst också. 

Ta hand om dig, och trevlig sommar! 

Från oss på NewSeed 🌱

Kategorier: New Seed