NewSeed är, som många andra företag, ständigt i utveckling. De senaste 1,5 åren har vi anställt mer personal, tagit oss an fler projekt, utökat kontoret, ja, ni hör ju – vi har fått en stor förändring i våra in- och utgifter. För att få bättre överblick och mer exakt förståelse för vad det kommer innebära för ekonomin så byggde vi en integration mellan programmet där vi samlar alla våra in- och utgifter, Fortnox, och det program där vi kan skapa former och diagram för att få en enkel och tydlig bild av siffrorna – Google Sheets. Sedan vi utvecklade denna, egentligen enbart för internt syfte, så har många andra hört av sig till oss för att också få använda den. Så nu, nu släpper vi den för allmänheten!


Om det är någonting NewSeed gör riktigt bra, så är det att bygga integrationer som kopplar ihop olika program. Vi automatiserar processer där det tidigare har krävts manuellt jobb. Det är en av de saker vi främst bygger för de storföretag som är våra kunder. Mindre manuellt jobb sparar tid, kanske till och med möjliggör att man kan göra det. Nu har vi skapat en sådan integration, fast som är tänkt att användas för många mindre företag, istället för bara de stora som har råd att bygga sin egen! 

Vad är då de stora fördelarna med Google Sheets kalkylblad, vad gör det till ett så givande verktyg för företagets ekonomi att vi tog oss tid till att bygga en integration med vårt ekonomiverktyg Fortnox? 

Vad av allt det du registrerar i Fortnox hade du velat ta ut för att visa i ett kalkylblad?

Om vi börjar med Fortnox. Använder du idag Fortnox vet du precis vad det är. Om inte – Fortnox är ett verktyg för bokföring och administration. Du bokför ditt företags alla utgifter, inkomster, ja egentligen allting som har med ekonomi att göra. De sakerna som styr ditt företag och som avgör hur det går för dig. 

Det låter ju kanske lätt att hålla ordning på. Men… det är många siffror. Väldigt många. Ett företag är komplext. Och viktigt! Är det några siffror man vill ha full koll på, då är det dem. 

Och Google Sheets kalkylblad, det är ett verktyg för att få siffror att säga lite mer än att bara vara siffror. Ordna dem i figurer, grafer, trendlinjer. Få alla de där siffrorna som avslöjar allt om ditt företags ekonomi, att visa sig i tydliga figurer. Avläs hur det går för er i år jämfört med andra år. Avläs hur det kommer se ut nästa år om trenden fortsätter så här. Beräkna er likviditet, kassaflöde, jämför olika månaders resultatrapporter, se vad ni har råd med för investeringar, beräkna vilka värdeskapande aktiviteter som faktiskt ger mest. Ja, det finns så mycket intressant att göra med sitt företags data i ett kalkylark. Det är tillräckligt för att få den mest ointresserade att titta upp. Fördelen med Google Sheets är även att det precis som Google’s andra verktyg är molnbaserade. Så du kan jobba online, dela internt och externt, nå dem från var som helst.

Det här projektet har pågått sedan i våras förra året. Och nu, nu är det äntligen redo för marknaden. Från och med nästa vecka någon gång kommer den finnas att använda på Fortnox Marketplace. Så om du använder Fortnox kommer du kunna ta del av detta, för en väldigt väldigt låg månadskostnad. Så håll utkik de närmsta veckorna – vi säger till när det är dags!

För att läsa mer, besök vår webbsida för integrationen: Data från Fortnox till Google Sheets.

För att läsa mer om när projektet föddes, läs vår nyhetsartikel från förra våren: Fortnox API till Google Sheets

Kategorier: Nyheter