Piwik_2.0_logo.svgHar ni provat Piwik någon gång? Om inte så bör ni göra det! Piwik är ett statistikprogram som i mångt och mycket är likt Google Analytics. Då Piwik är öppen källkod finns det dock en rad fördelar med hur man kan använda Piwik.

Om man använder Google Analytics så ligger all data hos Google – på gott och ont. När man använder Piwik bestämmer man själv var all data ska lagras då man själv får ombesörja var den ska sparas. Det går även att köra Piwik helt ”osynligt” genom att istället låta den analysera webbserverns loggar snarare än att ligga med som ett skript på varje sida som besöks.

Piwik är skrivet i PHP med MySQL som databas. De går att själv utveckla tilläggsmoduler till Piwik. Idag används Piwik på över en miljon webbsidor idag. Behöver ni hjälp med att installera eller sätta upp Piwik så kontakta New Seed!