React Native

Listan över företag som använder React Native är imponerande. Förutom Facebook själva använder bland annat Tesla, Airbnb, Walmart med flera ramverket i sina appar.

React native är ett ramverk utvecklat av Facebook, som låter utvecklare bygga appar som fungerar både på iOS och Android. Apparna skrivs i JavaScript på samma sätt som man bygger hemsidor i React, och för utvecklare som tidigare jobbat med React så är det inget stort steg att lära sig React Native. Traditionellt så hade man behövt utveckla samma app två gånger för att nå så många telefonanvändare som möjligt. Med React Native går koden i hög utsträckning att använda på bägge plattformarna.

Det finns liknande ramverk som tillåter användaren att bygga appar för flera plattformar samtidigt, bland annat PhoneGap. PhoneGap och liknande ramverk fungerar så att apparna byggs som webbsidor i HTML, JavaScript och CSS, som sedan körs lokalt på enheterna. Det som skiljer sig här med React Native och andra ramverk är att koden som skrivs i React Native kompileras till direkt körbar kod för både Android och iOS, vilket resulterar i bättre prestanda i klass med applikationer skrivna direkt för telefonens operativsystem. En annan fördel är att animationer körs på samma tråd som gränssnitt i nativa appar, vilket resulterar i rappa animationer som ger ett bra användarintryck.

NewSeed utvecklar med React Native

Vi på NewSeed har utvecklat många appar i React Native, bland annat ett projekt där vi använt oss av telefonens koordinater för att placera bilder på en karta där bilderna är tagna. Tanken med den appen är att man skall lämna digitala minnen på fysiska platser. Vi har även utvecklat en app som ska gå att koppla mot en WordPress-installation, där appens innehåll bestäms av innehållet i WordPress.

React Native app som ser likadan ut i både iOS och Android.

Fördelar med React Native

På grund av att vi bara behöver utveckla applikationen en gång, så kortas utvecklingstiden och därmed utvecklingskostnaden ner väsentligt. Samtidigt så underlättar det vid underhåll av appen då det bara blir underhåll av en applikation och uppdateringar kan gå ut till App Store och Google Play samtidigt.

Det finns även andra fördelar med att bygga en app istället för att bara ha en mobilanpassad hemsida. Bland annat så har en app tillgång till telefonens alla funktioner, så som kamera, gps och gyroskop, vilket gör att vi kan bygga appar med mer avancerade funktioner. En app har inte heller behovet att vara uppkopplad till nätet såsom en webbsida.

Läs mer appar till iPhone och Android från NewSeed

En timmes gratis rådgivning

Vi bokar gärna in ett möte och berättar mer om React Native. Fyll bara i formuläret nedan så hör vi av oss:


LundMalmöGöteborgStockholmAnnat (ange under övrigt)