Om NewSeed

NewSeed startades som aktiebolag 2009, företaget ägs och drivs av Magnus Lindgren.

NewSeed är en partner att lita på för framförallt IT-utveckling. Med en lång och bred erfarenhet så kan vi även erbjuda rådgivning om IT-utveckling som berör allt från marknadsföring till administration och affärsutveckling. Spetskompetensen ligger inom utveckling av webbtjänster på internet.

I första hand arbetar NewSeed med konsultuppdrag gentemot större företag. Vi hjälper till att förenkla och förbättra. Vårt mål är att IT-systemen ska upplevas som enkla och som hjälpmedel i verksamheten.

Utöver traditionella konsultuppdrag sysslar företaget även med affärsutveckling med partners. Målet är att hjälpa morgondagens entreprenörer utvecklas och växa på bästa sätt stött av IT. Exempel på projekt som NewSeed är aktiv inom är Elobina och K for Contact.

Vi jobbar in-house där vårt team kan nyttja varandras kunskaper och tillsammans skapa de bästa lösningarna.

Under fliken Tjänster hittar du en mer detaljerad och teknisk beskrivning av vad vi är riktigt bra på. Om du bara vill ha en kort presentation för att bilda dig en första uppfattning om oss så presenterar vi nedan vår mål med vår verksamhet.

Förverkliga idéer

Här har vi det frö som en gång sådde NewSeed; att hjälpa nyföretagare förverkliga sina idéer. Vi håller oss ständigt uppdaterade om nya tekniker och trender i världen för att alltid ligga steget före och kunna komma med innovativa lösningar för nya affärsidéer. Detta ger oss också ett försprång i att utnyttja tekniker som inte än är stora på marknaden och utveckla lösningar som passar din målgrupps pågående utveckling.

Ett exempel på det är när vi år 2000 utvecklade ett online bokningssystem för träningspass på en gymkedja. Vid den tidpunkten var folk oroliga för om det systemet skulle fungera, och vi fick höra att “man kan ju inte lita på att folk alltid kommer ha tillgång till internet”. Idag, 20 år senare, fungerar bokningssystemet fortfarande fläckfritt – och nästan alla gym har idag skaffat sig ett online bokningssystem.

Förenkla och effektivisera

Har du någon gång jobbat i ett system du tänkt att det här systemet borde inte behöva vara så här krångligt eller det borde inte behöva ta så här lång tid?

Troligtvis har du alldeles rätt i det. Det borde kunna förenklas. Och det är vi riktigt bra på. Vi har fått se många olika system som känns som att de inte har hängt med i utvecklingen, och som med ganska enkla tekniker kan uppdateras till att bli mycket smidigare att jobba med.

Kanske är det ett problem som du tycker borde kunna lösas, men du vet inte riktigt hur. Det kanske vi vet! I många fall kan system effektiviseras med ganska enkla medel. “Ge oss de problem som för dig känns omöjliga att lösa – för det är så roligt när vi ändå lyckas lösa dem” är något vi brukar säga. Känns det omöjligt och krångligt för dig – prata med oss. Vi har erfarenhet av den typen av problem och älskar att hitta lösningar som sedan sparar dig och dina kollegor massor av tid.

Milstolpar

  • 2023 utses Magnus Lindgren till Årets Företagare i Lomma 2022

  • 2022 flyttar vi till större nyrenoverade lokaler i Lund.

  • 2021 vinner vi det nationella hackathonet Hack for Sweden

  • 2021 öppnar vi vårt andra kontor.

  • 2019 får NewSeed AAA-rating från Soliditet.

  • 2018 NewSeed blir registrerat varumärke (notera mellanslaget som då försvinner).

  • 2017 K for Contact börjar utvecklas.

  • 2015 Elobina börjar utvecklas.

  • 2012 anställer New Seed sin första medarbetare utöver grundaren själv.

  • 2009 grundas New Seed IT Solutions AB.

Möt Teamet

Magnus Lindgren

VD & IT-Konsult

Magnus Lindgren

Med över tjugo års erfarenhet inom e-tjänster har Magnus Lindgren varit med och byggt allt från små enskilda kundanpassade lösningar till att ta fram internationella skalbara lösningar i molnet. Det finns en lång erfarenhet framförallt inom e-handel och TIC-industrin (Testing, Inspection, Certification).

Läs mer

Magnus Nilsson

IT-konsult

Magnus Nilsson

Magnus Nilsson jobbar som IT-konsult med inriktning främst på Java och Angular. Innan Magnus började arbeta på NewSeed tog han en kandidatexamen i systemvetenskap vid Lunds Universitet.
AWS certified.

Läs Mer

Marie Wintum

Ekonomi & HR

Marie Wintum

Marie är huvudsakligen ansvarig för kontoret, kontorshunden, HR och ekonomi. Så behöver ni hjälp med faktura frågor eller har allmänna frågor om NewSeed är det Marie man ska prata med.

Sofi Rosenberg

Projektledning & UX

Sofi Rosenberg

Sofi har arbetat med webbdesign och programmering i ett par decennier och kan erbjuda både design-råd och bra förslag på hur din programvara kan fungera.

Robin Fjell

Senior Utvecklare

Robin Fjell

Robin har arbetas hos NewSeed i många år och har blivit vår go-to i många av de mer avancerade programmeringsuppdragen och är bred i sin kunskap i både programmering och server.
AWS Certified

Mats Svensson

Senior Utvecklare

Mats Svensson

Mats jobbar huvudsakligen med vår storkund Hermods och deras webbaserade verktyg.

Albin Cederblad

Utvecklare

Albin Cederblad

Fullstackutvecklare (Webb- och Apputveckling) med fokus på frontend. Jobbar huvudsakligen med React, React-Native, NodeJS och Microsoft Azure.
Microsoft Certified: Azure Developer Associate.

Max Olsson

Utvecklare

Max Olsson

Backend-allätare. Arbetar för det mesta med PHP/Wordpress men är involverad i det mesta server-side!

Fanny Reslow

Utvecklare

Fanny Reslow

Fanny har sitt fokus på frontend,  gärna med React. Har sedan tidigare en kandidat i interaktionsdesign(UX).

Filip Örnling

Utvecklare

Filip Örnling

Filip har sitt fokus på backend, gärna i Java.

Peter Thulin

Utvecklare

Peter Thulin

Peter programmerar i PHP och arbetar huvudsakligen med en av våra storkunder.

Ole Victor

Utvecklare

Ole Victor

Ole programmerar mest med Java med focus på back-end.

Sana Zaheer

Utvecklare

Sana Zaheer

Utveckling i React Native & React. Mest fokus på Apputveckling.

Maya Dianezevic

Kontorsassistent

Maya Dianezevic

Håller kontoret i ordning och får alla att trivas.

Kom in på en kopp kaffe!

Boka in ett första möte med oss, så diskuterar vi din idé och hur vi skulle kunna vara till hjälp. Det första mötet med oss är alltid helt kostnadsfritt. Ibland är det inte så lätt att själv se lösningen på ditt problem och då kan det vara bra att få diskutera det i lugn och ro med någon som har erfarenhet av att lösa liknande situationer. Ge oss dina problem – så kommer vi tillsammans fram till en lösning.

Skicka en förfrågan