Amazon AWS

Vi på NewSeed har flera års erfarenhet av att sätta upp Amazons AWS webbtjänster. Amazons hela tjänstekatalog är minst sagt imponerande. De tjänster vi främst har använt och erbjuder hjälp med är bland annat följande:

Är det någon specifik tjänst ni undrar över så kontakta oss gärna så berättar vi mer.

Amazon AWS är ett ”self service”-företag. Alla tjänster nyttjas över nätet och de måste administreras via webben (antingen via AWS kontrollpanel, kommandoradsverktyg eller programmering). Det betyder att för att utnyttja AWS måste man antingen själv behärska tjänsten eller anlita någon som kan hjälpa en med det.

Använt på rätt sätt kan Amazon AWS väsentligt sänka kostnader för IT-infrastruktur. För en oerfaren finns risken att man utnyttjar tjänsterna felaktigt och drar på sig större kostnader, exempelvis genom felkonfigurerad lastbalansering som startar för många servrar. Ett annat vanligt fel är att man inte utnyttjar tjänsterna i AWS utan bara drar igång en EC2-server för varje tillämpning. Det blir ofta dyrare och kräver mer administration än att utnyttja rätt tjänst för rätt syfte.

NewSeed arbetar kontinuerligt med att fördjupa sin kunskap av AWS alltid växande tjänsteportfölj. NewSeed är en registered partner i Amazon Partner Network och vi arbetar målmedvetet för att uppnå nivån standard partner. Detta sker genom att personal certifieras i AWS tjänster samt att företaget genomfört ett visst antal AWS-relaterade projekt.

Kundcase där NewSeed använt AWS tjänster är bland annat Elobina och ECNDT2018 som ni kan läsa mer om här på hemsidan.