Amazon AWS

Vi på NewSeed har många års erfarenhet av att sätta upp Amazons AWS webbtjänster. Amazons hela tjänstekatalog är minst sagt imponerande. De tjänster vi främst har använt och erbjuder hjälp med är bland annat följande:

Amazon AWS logo

Amazon Web Services är så mycket mer än bara traditionell hosting. Deras tjänsteutbud av så kallade ”serverless” tjänster gör utveckling både enklare och billigare. Istället för att behöva uppfinna alla dessa bas-tjänster varje gång så utnyttjar alla en gemensam infrastruktur. Det blir dessutom billigare då man inte behöver sätta upp egna servrar för att hantera dessa tjänster.

Hjälp med AWS

Amazon AWS är ett ”self service”-företag. Alla tjänster nyttjas över nätet och de måste administreras via webben (antingen via AWS kontrollpanel, kommandoradsverktyg eller programmering). Det betyder att för att utnyttja AWS måste man antingen själv behärska tjänsten eller anlita någon som kan hjälpa en med det.

Använt på rätt sätt kan Amazon AWS väsentligt sänka kostnader för IT-infrastruktur. För en oerfaren finns risken att man utnyttjar tjänsterna felaktigt och drar på sig större kostnader, exempelvis genom felkonfigurerad lastbalansering som startar för många servrar. Ett annat vanligt fel är att man inte utnyttjar tjänsterna i AWS utan bara drar igång en EC2-server för varje tillämpning. Det blir ofta dyrare och kräver mer administration än att utnyttja rätt tjänst för rätt syfte.

AWS Konsult

NewSeed arbetar kontinuerligt med att fördjupa sin kunskap av AWS alltid växande tjänsteportfölj. NewSeed är en registered partner i Amazon Partner Network och vi arbetar målmedvetet för att uppnå nivån standard partner. Detta sker genom att personal certifieras i AWS tjänster samt att företaget genomfört ett visst antal AWS-relaterade projekt.

Kundcase där NewSeed använt AWS tjänster är bland annat Elobina och ECNDT2018 som ni kan läsa mer om här på hemsidan.

Google Cloud och Microsoft Azure

Hur är då konkurrenterna Google Cloud och Microsoft Azure? Vi håller såklart ett öga även på utbudet hos de största konkurrenterna. Både Google och Microsoft erbjuder vissa tjänster som är bättre eller mer prisvärda än Amazon. Dock anser vi själva att Amazon utbud i helhet är bredare och mer prisvärt. Om en kund till oss efterfrågar en tjänst som vi vet tillhandahålls bättre av Google eller Azure så hänvisar vi gärna till en partner som jobbar med dessa tjänster.

Kontakta NewSeed för en timmes gratis rådgivning

Vi bokar gärna in ett möte och berättar mer om Amazon Web Services. Fyll bara i formuläret nedan så hör vi av oss:

 

Kom in på en kopp kaffe!

Boka in ett första möte med oss, så diskuterar vi din idé och hur vi skulle kunna vara till hjälp. Det första mötet med oss är alltid helt kostnadsfritt. Ibland är det inte så lätt att själv se lösningen på ditt problem och då kan det vara bra att få diskutera det i lugn och ro med någon som har erfarenhet av att lösa liknande situationer. Ge oss dina problem – så kommer vi tillsammans fram till en lösning.

Skicka en förfrågan