New Seed deltog i veckan på WordCamp Stockholm som i år hölls i samband med Internetdagarna 2016. Konferensen anordnades på Stockholm Waterfront konferenscenter den 22-23 november 2016. WordCamp Stockholm är den största WordPress konferensen i Sverige och Magnus Lindgren från New Seed deltog som talare. Lyssna gärna på Magnus när han berättar om Elobinas textila revolution i videoklippet nedan.

New Seed har fått många tips och inspiration från konferensen som vi kommer att ta med oss i vårt arbete. Vi har bland annat lärt oss hur vi kan använda automatisering, loggning och övervakning av system för att bättre upptäcka fel. Dessa är verktyg som vi som utvecklare kan använda för att säkerställa hög kvalité på de system vi levererar.

WordPress används idag av 27 procent av de populäraste webbsidorna på internet. Under en paneldiskussion på konferensen diskuterades frågor såsom: ”Finns det någon situation som WordPress är olämpligt att användas?” eller ”Kan WordPress användas som Intranätsystem?”.

Förutom att fokus på utveckling av systemet så togs även ämnen såsom användarvänlighet och användbarhet upp. På andra dagen deltog vi i en workshop om Visual Composer – ett verktyg för att designa layout och innehåll på hemsidan utan att behöva skriva en rad kod.