rekognition ubuntuBildigenkänning är ingenting nytt, men att implementera det på sin hemsida eller i sin applikation kan vara både frustrerande och tidskrävande. Med Amazons bildigenkänningstjänst Rekognition har det dock blivit en enkel process att implementera!

Utöver sitt välkända basutbud av hosting av servrar så har Amazon en uppsjö av tjänster de erbjuder.

Vi på NewSeed testar

Vi på NewSeed har lekt runt lite med Rekognitions olika funktioner. Vi har bland annat kollat på igenkänning av objekt, analys av ansikten samt textigenkänning. Igenkänning av objekt lämnar en lista på de objekt som den är mest säker på, samt en siffra på hur pass säker den är. Ansiktsigenkänning lämnar en lista på alla personer i en bild, var på bilden de befinner sig, vad de har för särdrag samt humör. Textigenkänning lämnar en lista på alla ord, samt hur säker den är på var ord.

Vi testade bilder med lite olika motiv för att se hur pass detaljerade svar vi kunde få tillbaka, och blev glatt överraskade då både analysen av objekt och ansikten var väldigt pricksäkra. Även tjänsten för att utläsa text ur bilder fungerade väldigt smidigt, dock så verkade den ha en tendens att snappa upp ord som inte fanns i bilden. Där finns med andra ord utrymme för förbättring. Tjänsten lär sig kontinuerligt och blir därmed bättre hela tiden.

Har ni några förslag eller någon rolig idé på vad vi kan göra med bildigenkänning så hjälper vi er gärna att förverkliga den!

Kategorier: New Seed