VR-innehåll på webben

Skapa en djupare upplevelse för dina besökare med hjälp av VR-bilder och VR-filmer. Tack vare att 360-kameror som kan ta bilder och filma i 360 grader blir mer tillgängliga ökar också möjligheten att skapa bra VR-innehåll som kan användas på webben. En 360-bild kan berätta så mycket mer än vad en vanlig bild kan göra, om besökaren dessutom har ett VR-headset så kan upplevelsen bli ännu mer immersiv. 


Magnus Lindgren visar utsikten från vårt kontor i Lund.

Tänk dig att visa runt dina besökare i din verksamhet. Filmer och bilder kan dessutom vara interaktiva. Den som tittar på dem kan ”klicka” sig vidare på objekt i bilden eller filmen vilket kan leda till att andra filmer, ljud eller bilder visas. Detta gör det möjligt att skapa historier eller guida en besökare mellan olika scener.
Det finns en del tekniska begränsningar med VR-innehåll. Det är inte alla webbläsare som stödjer det och även bland de som gör det så är där olika problem att övervinna. En VR-film är dessutom väsentligt större än en vanlig film och därmed blir överföringskapacitet ett bekymmer – både för den som levererar innehållet och för den som konsumerar det.


Ankor i Stadsparken i Lund

Vi har tagit fram några exempel som ni kan testa här på vår hemsida. Vi har dels tagit bilder i närområdet men har även bett en anställd på semester att ta lite intressanta bilder. 


Maspalomas, Gran Canaria.

De exempel som finns på denna sida går att uppleva både via vanlig webbläsare men även med ett headset. I enklaste form finns Google Cardboard som går att använda med de flesta smartphones.

Vi på NewSeed kan hjälpa er skapa en VR-upplevelse på webben. Till vår hjälp har vi verktyg skapade av Google och Amazon. Om ni önskar skapa VR-applikationer för någon av de riktiga VR-plattformarna kan vi även hjälpa er med detta. Det går att använda samma grundmaterial till både webb och VR-applikation.

Kategorier: New SeedNyheter