Att studera och jobba på NewSeed

Published On: 2023-03-13

Att få chansen att prova på arbetslivet innan man är klar med sina studier kan vara både lärorikt och utvecklande. På NewSeed har vi haft flera studenter som jobbat hos oss under tiden de studerade. Fanny är en av dem.

Fanny har studerat Front-end och jobbat deltid på NewSeed det senaste året och vi passa på att fråga henne lite om hur det är.

Vad har du studerat?

Jag har studerat Front-end utveckling med webb-säkerhet som inriktning på Jensen yrkeshögskola i Göteborg. Jag flyttade tillbaka till Lund i slutet av första läsåret och har följt utbildning från Skåne, då nästan hela sista året bestod av praktik.

Vilka utmaningar har du mött med att jobba och studera samtidigt?

Utmaningarna bakom att jobba samt studera samtidigt har varit att planera vardagen och studierna. Det har varit ett pussel att få till vissa veckor men som tur är har Newseed varit flexibla så det har varit upp till mig att att planera mina studier så det funkar.

Vilka fördelar har du haft av att jobba och studera samtidigt?

Främst så har jag fått ännu mer kunskap, jag har fått fördjupa mig i områden som jag inte hunnit med i utbildningen, så som React Native. Jag har även fått en snabbare inblick om hur arbetslivet kan se ut.

Hur kom det sig att du började på NewSeed?

Jag sökte först praktik på NewSeed men sedan efter ett första möte med Magnus så blev jag mer intresserad av extrajobb, NewSeed berätta att de haft student-medarbetare tidigare.  Det som fick mig intresserad av NewSeed var intresset för innovation och så känner jag fortfarande. Att man konstant utmanar sig själv och sina kunskaper.  Det är därför jag själv fastnat för programmering.

Vad för typ av projekt har du fått jobba med på NewSeed?

Jag har fått arbeta med flertalet projekt, både inhouse men också ut mot kund.
Jag slängdes först in i WordPress projekt, det hade jag inte jobbat med innan, vilket var roligt att testa. Sedan fick jag arbeta med React Native, vilket jag berättade på i första intervjun att jag ville prova. Och nyligen har jag arbetat med React mot webben.

Kan du ge exempel på områden du lärt dig mer inom?

Som tidigare nämnt har jag fått möjlighet att sitta med React Native, vilket har varit väldigt lärorikt. Framförallt tycker jag det har varit lärorikt att sätta sig in i nya projekt, ta del av andras kod och anpassa sig till det.

Du har även gjort praktik samtidigt som du jobbat på NewSeed, vilka utmaningar har du mött där?

Yes, jag gör min praktik på ett konsultbolag i Malmö,  Där igen har jag möts av att planera min vardag ordentligt, men mina fördelar har varit stora. Jag har fått vara med 2 företag i veckan de senaste 12 veckorna  om inte mer, och tagit till mig så mycket kunskap som möjligt.  det är en fantastisk möjlighet att vara med på en arbetsplats då man kan lätt lyssna och samarbeta med andra och få tips om nya tekniker som man vill prov och framförallt hjälp i hur man kan lösa problem på nya sätt.

Och den glada nyheten är att till sommaren efter sina studier börjar Fanny jobba hos oss på heltid, Välkommen Fanny.