Fyra nya certifikat det senaste året i Amazon Web Service och Microsoft Azure

Published On: 2022-12-21Tags: , , ,

Förr var det vanligt att man hade en egen server stående hos sin IT-leverantör. De var dyra både i inköp och skötsel och man var tvungen att byta ut dem regelbundet. Idag är det mer vanligt att man hanterar hela sin IT i molnet, vilket egentligen inte är ett moln utan en serverpark utplacerad någonstans i världen. Bland de två största leverantörerna av molntjänster är Amazon Web Services (AWS) och Microsoft Azure. 

Vi har det senaste året certifierat personal hos båda leverantörer och kan hjälpa till att sätta upp er molntjänst.

På Amazon web services har vi

Magnus Nilsson

Robin Fjell

På Microsoft Azure har vi

Albin Cederblad

Max Olsson

Amazon Web Services

För att få ett grepp om hur stort AWS kan bli så är Netflix en av deras storkunder. Det är lika vanligt att små företag väljer att spara in på sina IT kostnader genom att använda AWS.  Vill man hålla sida data inom Sveriges gränser erbjuder Amazon en serverhall i Stockholm. 

Ni kan läsa mer om AWS under våra tjänster.

Microsoft Azure

Här bor Coca-Cola men man kan lika gärna använda Azure som en liten kund. Microsoft erbjuder också svenska datacenter i Gävle, Sandviken och Staffanstorp där de har både Azure och Office 365. Utbudet är så stor att det skulle bli en väldigt lång artikel om man skulle ange allt men tjänsterna liknar mycket det Amazon erbjuder och vilket man föredrar är bara en preferens. 

Men i vissa fall kan den ena vara bättre än den andra och vi kan hjälpa er med att avgöra det. Har ni några frågor om hur ni kan använda molntjänster i er verksamhet så kontakta oss nedan.