Intervju med Gustav, som i 1,5 år har jobbat hos oss en dag i veckan vid sidan om sina studier.

Hej Gustav! Hur kom det sig att du började på NewSeed? 

Gustav: Jag hittade en jobbannons som NewSeed hade lagt ut där de sökte en php-utvecklare. Jag kunde ingenting om php, men tyckte ändå att företaget och jobbet lät intressant, så jag sökte det. Även om jag inte passade profilen som arbetet krävde så tyckte Magnus att min bakgrund inom interaktionsdesign var desto mer intressant. Jag började därför jobba som UX-designer på NewSeed.

Kul! Vad för typ av projekt har du fått jobba med här? 

Projekten har varierat mycket, ofta har det varit mindre designuppdrag främst för interna projekt, men det har även hänt att jag har utfört arbeten åt NewSeeds befintliga kunder. Jag har även fått påverka vilka projekt som jag har gjort, det senaste halvåret så ville jag fokusera mer på programmering och fick därmed projekt som passade det jag var ute efter. 

Kan du ge exempel på områden du lärt dig mer inom?

Jag har fått praktisera mycket av den teorin jag har fått lära mig inom området interaktionsdesign. Jag fick bl.a. utföra användbarhetsstudier, utveckla prototyper både för mobil och webb, skapa introduktionsvideos för applikationer och en massa mer. Och min sista tid på NewSeed fördjupade jag mig inom React Native och ReactJS. På NewSeed jobbar alla väldigt nära varandra och mina kollegorna var väldigt kunniga, så det fanns alltid någon jag kunde fråga om jag behövde hjälp.

Vad har varit bäst? 

Det har varit spännande att få praktisera det jag har lärt mig på universitet och att få göra det för riktiga kunder. Det har även varit otroligt lärorikt och roligt att få arbeta med så kunniga, professionella och trevliga medarbetare. Atmosfären på NewSeed är verkligen härlig och gemytlig och jag fick känslan av att alla hjälptes åt hela tiden.

Är det något som har fungerat sämre? 

Ja men det var väl kanske under lite stressigare perioder i skolan då det var svårt att hinna med att jobba också. I och med att jag har jobbat på riktiga kunders projekt är ju inte det heller något man bara kan skjuta upp. Men det har fungerat bra ändå, har jag haft sådana perioder så säger jag bara till Magnus i förväg och så har vi löst det på ett smidigt sätt.

Kommer du sakna oss nu då när du har pluggat färdigt och ska vidare till ett annat företag?

Haha, ja det kommer jag nog göra! Kommer nog sakna NewSeed-teamet rätt mycket, det har verkligen varit trevligt. 


Vi kommer sakna Gustav också! Vi tycker väldigt mycket om att ha studenter som jobbar här vid sidan om studierna, då det ger oss möjlighet att hålla oss uppdaterade om vad som händer i den akademiska världen. Då ett jobb hos oss innebär att du kommer få mycket eget ansvar och insikt i olika projekt, och att vi kommer lägga mycket tid på att hjälpa dig och lära dig mer, så kräver det att du är nyfiken på programmeraryrket, kan ta ansvar och vill lära dig mer. Och vill bli en del av det väldigt trevliga NewSeed-teamet, såklart!

Känner du igen dig, skicka in en ansökan till jobb@newseed.se! Saker vi gillar att se i ditt CV är förutom de vanliga referenserna är även exempel på projekt du har varit delaktig i och länkar till exempelvis Github-konto. Vi kan även nämna att flera av de som jobbat här bredvid studierna har fått fast anställning efteråt.

Vi ser fram emot din ansökan!