Kundcase: Kallskänken

Kallskänken - logo

En värld av MYCKET GUTT är deras slogan och hos Kallskänken kan man både äta och dricka gott.

Hemsida
https://kallskanken.nu

Kallskänkens behov

Martin Bergvall Nilsson är krögare i Kalmar och Kallskänken är bara ett av hans ställen. Att få överblick på alla kostnader behövde Martin ett sätt att få ut all information till ett samlat ställe.

Efter att ha använt NewSeeds programvara Fortnox2Google, ett program som exporterar data från Fortnox till Google Sheets, kom Martin på idén att han även skulle vilja få ut sin data från Personalkollen till Google Sheets.

Personalkollen erbjöd ett API där data kan hämtas och med NewSeeds tidigare erfarenhet av att importera data till Google Sheets var det naturligt för Martin att fråga oss.

 

NewSeeds lösning åt Kallskänken:

NewSeed bestämde sig för att använda sin tidigare erfarenhet av att hämta data från Fortnox till Google Sheets, men med lite andra lösningar så hosting av programvaran skulle kunna ligga på Kallskänkens eget webbhotell och inte skapa några extra kostnader.  

Programmet är skrivet helt i PHP och hämtar data från Personalkollens API och lägger in den i Google Sheets. Det använder Composer för att hämta och hantera paket samt att autoladda filer, och den använder google/apiclient för att kunna använda Googles API:er och tjänster. Apiclient som är Googles officiella PHP Paket för att samarbeta med deras tjänster. I vårt fall används det till inloggningen till Google, något som måste göras för att man ska kunna lägga upp informationen på Kallskänkens Google konto, och för att lägga upp informationen och skapa de nödvändiga kalkylarken.

Ett skräddarsytt gränssnitt är skapat för att hantera överföringar och sköta nödvändig inloggning. Hur ofta programmet ska hämta från Personalkollen ställer Martin in på sitt webbhotell, men även en knapp finns tillgänglig om man behöver hämta direkt. Programmet är optimerat så det hämtar nästan två-år värt av data på ett par sekunder.

 

Kommentar från Kallskänken:

Absolut världsklass! För oss är det oerhört användbart att kunna se försäljningssiffror tre veckor fram i tiden för att kunna se trender och planera personal och inköp, men också kunna jämföra mellan enheterna.

Martin, Kallskänken