Kundcase: TÜV NORD Swedens besiktningsystem

logo-tuev-nord
TÜV NORD Scandinavia AB (tidigare TÜV NORD Sweden AB) är ett inspektions- och certifieringsföretag med högkvalitativa helhetslösningar av tredjepartsbedömningar. TÜV NORD Scandinavia ABs vision är att arbeta med nästa generation av inspektions- och certifieringstjänster.

TÜV NORD Swedens problem:
TÜV NORD Sweden (nedan: TÜV) kom till New Seed med en förfrågan om att skapa ett mycket enkelt system för hantering av sin besiktningsverksamhet. Det som framförallt efterfrågades var en möjlighet för kundinteraktion via en webbportal. TÜVs kunder skulle själva kunna hämta sina intyg via denna portal. I dagens uppkopplade värld förväntar sig kunder numera en hög tillgänglighet på dylika tjänster. Systemet som önskades skulle vara stabilt, framtidssäkert och uppfylla alla krav vad gäller säkerhet.

New Seeds lösning åt TÜV NORD Sweden:
Åt TÜV skapade New Seed en lösning som vi på New Seed är mycket stolta över. Det blev en topp-modern arkitektur utvecklad med agila metoder i nära samarbete med TÜVs anställda. Systemet är helt utvecklat som ett REST-API med ett flexibelt HTML5-gränssnitt.

New Seed har tagit fram ett mycket intuitivt och enkelt gränssnitt som flera gånger lovordats av TÜVs personal. Dess enkelhet döljer det tämligen komplexa system som ligger bakom. Systemet hanterar inloggningar med hög säkerhetsnivå väl krypterade lösenord. Det skapas PDF-filer som besiktningsintyg som är krypterade för att förhindra modifikationer. Dessutom fungerar systemet från vilken dator, surfplatta eller mobiltelefon som helst på marknaden idag!

En sammanfattning av tjänsten:

  • HTML5-gränssnitt med AngularJS
  • REST-API Java Servlet
  • Intuitivt och enkelt gränssnitt
  • Skalbar och resurssnål lösning

Kommentar från TÜV NORD Sweden:

Jag kände till New Seed sedan tidigare, genom att de var leverantör åt min tidigare arbetsgivare. När jag började på TÜV NORD fanns inget liknande system. Ganska snabbt fick vi en mycket stor kund, där det var tvunget att snabbt ta fram ett bra system för att hålla reda på alla uppdrag, objekt, anläggningar och kunder. New Seed var i allra högsta grad involverad i utvecklingsarbetet, från idé till färdigt system. Magnus Lindgren och hans kollegor levererar mer än förväntat, och har del i vår framgång, varför vi kommer fortsätta samarbetet.

Benny Hoff, TÜV NORD Sweden AB