Kundcase: Ljusmannen

Ljusmannen - logo

Ljusmanen säljer svensktillverkade kvalitéts ljus mestadels genom föreningar eller skolor men även direkt från hemsidan.

Hemsida
https://ljusmannen.se/

Ljusmannens behov

Ljusmannen är ett företag som säljer ljus genom föreningar och skolor. De behövde ett system åt sina återförsäljare så de lätt kunde hantera sina försäljningar. Systemet skulle användas som en förlängning på deras befintliga webshop i Woocommerce. 

Föreningar ska kunna anmäla sig på hemsidan och lägga in sina säljare. Säljarna ska sedan ha vars en egen shop att kunna dela och ett eget admingränssnitt för att kunna hantera sina egna orders. Ovanpå det ska föreningsansvarig sedan samla ihop alla orders i sitt admingränssnitt och skicka in beställningarna till Ljusmannen. 

Det skulle vara användarvänligt för ett brett åldersspann och och samtidigt hantera komplexa beställningar vilket var en av de utmaningarna vi mötte. Ljusmannen hade redan en grundidé på hur systemet skulle fungera och utifrån de arbetade vi fram en lösning.

Ljusmannen

 

NewSeeds lösning åt Ljusmannen:

Ljusmannen

Vi skapa ett WordPress plugin där vi nyttjar vissa funktioner som redan finns i WooCommerce och WordPress. Genom dessa funktioner som webshop och användarhantering gjorde vi en egen lösning och manipulerar funktionerna att användas på det sätt vi vill, utan att påverka den vanliga webshopen. Vi lade även en del av tiden på UX för att se till att användargränssnittet var lättanvänt och tilltalande även för yngre. 

Förutom grundfunktionerna att kunna göra beställningar både genom sin tilldelade webshop eller genom sitt admingränssnitt så kan man även få fram statistik för att se om man når sina säljmål och vilka produkter som säljer mest. 

Pluginet är skrivet i PHP och Javascript. Prova gärna systemet nästa gång du behöver sälja något för en förening eller skola. 

 

Kommentar från Ljusmannen:

Vi har haft ett tryggt och bra samarbete och är mycket nöjda med vår utveckling av hemsidan

Johanna, Ljusmannen