Datormagazin 12-2010I nummer 12 av Datormagazin 2010 publiceras den första nyhetsspalten om sökmotoroptimering som är skriven av Magnus Lindgren. Tidningen finns i affären nu.

Sökmotoroptimeringsspalten handlar om allmänna nyheter på sökmotorområdet, både lokala och internationella. I just detta nummer skrivs det en del om Googles nya ”Google Instant” där sökresultaten visar sig efterhand som man skriver. Detta påverkar både de som söker information men givetvis även de som önskar optimera sina sidor gentemot detta resultat.

Att skriva om sökmotoroptimering var ett intressant uppdrag för Magnus Lindgren som redan håller sig à jour med utvecklingen inom området.

Förutom sökmotoroptimering så finns där två andra artiklar av Magnus Lindgren i nummer 12 av Datormagazin 2010. Den första artikeln avhandlar hur man tar bort oönskad information från Google. Kanske har en länk hamnat bland sökresultaten som inte borde vara där eller så har en text med hemlig eller oönskad information sparats i deras ”snippets” eller ”cachade” kopior.

En artikel avhandlar hur en programmerare som främst är van vid utveckling i PC miljö övergår till att programmera iPhone med Xcode och Objective-C. Inte alltid en helt lätt övergång.

Magnus Lindgren har skrivit många artiklar åt Datormagazin. Genom lång erfarenhet inom branschen så har Magnus mycket information att dela med sig av. Datormagazin är en fack-tidning som främst riktar sig till tekniskt intresserade i alla åldrar.