Tänk att det redan har gått ett år sedan vi summerade 2015. Återigen har det varit ett mycket händelserikt år för New Seed även 2016!

Året 2016 har inte handlat så mycket om nya kunder utan snarare om en förädling av samarbetet med New Seeds befintliga kunder. Vi är stolta och glada att se de system vi bygger göra nytta för våra kunder och hjälpa dem lyckas nå sina mål.

Under 2016 har New Seed börjat en ny tradition – Fredag på New Seed. En fredag i månaden bjuder vi in vem som helst att komma och besöka oss för att ställa vilka frågor som helst inom webbutveckling. Det har varit mycket uppskattat och en ofta fullbokad tillställning.

TechCrunch Hackathon London 2016

Under året som gått har vi även besökt mässor och konferenser – både i Sverige och utomlands. En tradition som har etablerats är vårt nu årliga deltagande i TechCrunch’s Hackathon i London under december månad. För tredje året i rad deltog New Seed och byggde en fristående produkt på knappt 20 timmar!

Det är spännande att vara aktiv inom en bransch där utveckling går framåt så fort som den gör inom webbutveckling. Vi har i år varit med och utvecklat en 3D-editor för Elobina som kör i en vanlig webbläsare. För några år sedan vara detta mycket svår och kostsam utveckling – nu är det möjligt att göra enklare projekt relativt billigt med hjälp av WebGL.

Magnus Lindgren talar på Internetdagarna / WordCamp 2016

Magnus Lindgren från New Seed var också en av årets talare på WordCamp som arrangerades tillsammans med Internetdagarna i Stockholm. Magnus talade om hur man skapar en stabil och driftsäker utveckling i WordPress och WooCommerce.

Året avslutades med julfirande på New Seed. Tack vare vårt hårda arbete under året kunde vi som brukligt donera pengar till ett välgörande ändamål.

Nu när året snart är slut börjar vi blicka framåt mot 2017 och hoppas på ett minst lika händelserikt år. Det vi hoppas på under 2017 är fler intressanta möte, nya bekantskaper och intressanta projekt som vi kan förverkliga tillsammans!