Ta en virtuell fika på NewSeed

Published On: 2020-03-16

På NewSeed ser vi inte problem, vi ser utmaningar. 

Nu när nästan hela Sveriges befolkning jobbar hemifrån den här veckan så finns det risk för minskade affärer, minskad produktivitet, och inte minst – att människor känner sig lite ensamma. Men så behöver det inte vara! Vi har satt upp ett virtuellt fikarum, öppet för alla att gå med i. Så ta din kaffekopp, fyll i din e-postadress så skickar vi en inbjudan till dig. Låt oss prata affärer, IT-lösningar och bolla idéer om framtiden och ditt företags utveckling – och dricka kaffe!

Att alla jobbar hemifrån behöver inte bli ett problem för dig och ditt företag. Låt oss göra det bästa av situationen och prata om de nya möjligheterna! För att bli inbjuden i fikarummet, fyll i din e-postadress här:  När det vanliga vardagslivet stängs ner och vi tvingas göra saker på andra sätt – då öppnas nya möjligheter

  Aktierna sjunker, många är sjukanmälda, de som inte än är sjuka jobbar hemifrån, möten och events ställs in – det kan kännas ganska dystert i sådana här tider!

  Det nya viruset har orsakat en störning i våra annars vardagliga liv och isoleringen gör att vi inte riktigt kan leva som vi brukar göra. Addera det till att media kommer med dystra nyheter och att ingen egentligen vet hur allvarligt det är, och att alla oroar sig. Då känns det lite tungt. 

  Men, mitt i mörkret så vill vi belysa något annat – att den här situationen kommer föra med sig en del goda saker. En sådan här störning i våra vardagsliv gör att vi måste hitta nya sätt att göra saker på. Virtuella möten är ett exempel på en sådan sak! Förutom att det minskar smittspridning så är det även en positiv utveckling för möjligheten att jobba på distans. Kanske kommer det här i framtiden leda till minskade transporter och ökade möjligheter för att bo på landet, längre bort från sitt kontor.

  Vi kan också se hur forskare och läkare över hela världen samarbetar för att besegra viruset. Det är globalisering när den är som bäst! 

  Vi försöker att se det positiva i situationen och se svårigheterna med att jobba på distans som en utmaning. Historiskt sett har sådana här störningar i vardagslivet alltid lett till någon form av positiv utveckling och nya möjligheter.

  Låt oss börja med att diskutera det i vårt virtuella fikarum!