Vårt bidrag till en bättre värld

Published On: 2022-12-22Tags: , ,

Som tradition skänker NewSeed varje år kring jul pengar till välgörenhet. Vi hade lite svårt att bestämma oss så det fick bli två. I år blev det Min Stora dag och Unicefs projekt att hjälpa barn i Ukraina.

Kriget har påverkat oss all på flera sätt och höjda elpriser och dyrare bensin kan kännas plågsamt men det är ingenting jämfört med vad de människor som lever i de krigsdrabbade zonerna måste utstå. Så därför kändes detta väldigt aktuellt för oss att få bidra till att de kanske kan får det lite lättare och att framförallt barnen ska få känna lite glädje. Och barnens glädje ligger också i fokus i vår nästa gåva som går till Min stora dag.

Min Stora Dag

Min Stora Dag arbetar med att skapa glädjefyllda pauser för barn och unga med allvarliga sjukdomar och diagnoser. Kanske är just du en av dem som behöver lite extra kraft i vardagen?

Läs mer om Min Stora Dag på deras hemsida.

Unicef

Varje dag hjälper de miljon­tals barn att över­leva och utvecklas. Bebisar vacci­neras mot dödliga sjuk­domar. Allt fler flickor får gå i skolan. Barn­soldater befrias. Familjer åter­förenas efter kata­strofer. Det går att förändra barns liv och de vet hur man gör.

Läs mer om Unicef på deras hemsida.