I september besökte vi på New Seed konferensen WebExpo i Prag. 70 olika föredrag som fokuserade på det ämne talarna var mest besatta av inom webbutveckling. Här fick vi under två intensiva dagar lyssna på föredrag om allt från animation, säker lagring av lösenord, refaktorering av kod, till nya tekniker inom bland annat CSS och JavaScript.

Harry Roberts pratade om hur svårt det kan vara att arbeta med CSS och när det passar bäst att refaktorera kod samt vad man ska prioritera att refaktorera först. Det vi kunde ta med oss från denna föreläsning var vilka olika sorters refaktorering som finns, hur de överlappar, när det är viktigt att refaktorera gammal kod och när man helst ska undvika att refaktorera.

http://csswizardry.com/

Tomasz Ducin föreläste om fördelar och nackdelar med TypeScript. Det som togs upp var att TypeScript kan lösa problem som JavaScript har i storskaliga applikationer med många utvecklare. Ducin jämförde även TypeScript med dess rivaler, CoffeeScript och ES6. Denna föreläsning gav oss insikt i hur och när TypeScript kan vara ett alternativ i framtida projekt med t.ex Angular 2.

http://ducin.it/

Michael Lopp har erfarenhet av att jobba på bland annat jobbat på Apple, Pinterest och Borland och föreläste under WebExpo om hur man får olika typer människor att arbeta tillsammans. Fokus låg på att förklara skillnader mellan stabila och instabila människor i arbetslivet. Stabila människor är lugna, gillar att planera och att arbeta med andra människor. Instabila människor är risktagare som gillar att arbeta i mindre team. Lopp menar att man bör sträva efter att bygga en arbetsplats där båda dessa personligheter kan växa och frodas.

http://randsinrepose.com/

Johannes Schlüter lyfte fram de senaste funktionerna i MySQL 5.7 och gav en liten inblick i vad som kan komma att inkluderas i nästa version av MySQL. Mycket fokus låg på det nya stödet för JSON-datatypen och genererade kolumner. En annan viktig funktion i MySQL 5.7 som togs upp var Document Store (NoSQL) som är ämnat åt användare som inte är bekanta med SQL-språket.

https://schlueters.de/

Sammanfattningsvis var dessa två dagar väldigt lärorika och vi ser fram emot att i framtiden applicera de tekniker som togs upp på de system vi på New Seed bygger åt våra kunder.