New Seed har varit med och tagit fram IT-plattformen som gör Elobinas affärsidé möjlig. I över två år har Elobina tagit sig fram på grundarnas eget kapital samt en extern investerare. Nu är det dags för ett nytt kapitel i Elobinas historia – för första gången bjuds externa in att vara med i Elobina via crowdfunding!

Elobina gör textilindustrin tillgänglig för alla genom att använda en unik, modern webbaserad plattform där kunder kan designa och producera tygprodukter.

  • Kunder laddar upp sina mönster eller bilder till Elobina eller väljer från deras mönsterkollektion.
  • Elobina erbjuder många olika färdiga produkter samt val av tyger
  • Alla individuella order samlas enligt tyg till olika canvas, som sedan automatiskt skickas för produktion.
  • Produkter skickas till sömnad och metervara direkt till kunder.
  • Tidigare produkter som kund skapat sparas, så att kunden senare kan beställa samma produkt igen eller dela den med sina bekanta eller sälja vidare

New Seeds slogan är “förverkligar idéer” – och det är precis vad vi har gjort tillsammans med Elobina! New Seed är delägare i Elobina och varit med att utveckla deras e-tjänst. Bland annat har New Seed hjälpt Elobina utveckla sin webbplats, backoffice, produkteditor och på senare tid utvecklat en 3D-editorn som gör det möjligt att förhandsvisa kundens produkter på ett mer levande sätt.

Det har tidigare varit dyrt för små företag samt designers att ta fram produkter i små upplagor. För privatpersoner har det knappt varit möjligt att göra det alls – förutom enklare tryck på tyg. Tack vare Elobinas tjänster så kan nu vem som helst skapa unika produkter!

Elobina har redan tusentals nöjda kunder, allt från privata konsumenter till modeskapare. Nu vill de dock expandera för nå ut till en bredare massa. Elobina finns redan i Norden samt Storbritannien, och målet är att skala upp till resten av Europa. Elobina öppnar därför nu upp möjlighet för de som är intresserade att bli en av investerarna bakom en toppmodern IT-lösning. Elobina har valt att söka investerare via Funded By Me, redan första dagen är 13% av målet uppnått.

Vi på New Seed tycker det är spännande att få ta del av Elobinas resa, och det glädjer oss att se Elobina expandera! Att expansionen sker via crowdfunding ser vi som extra spännande!

Läs mer om investeringserbjudandet Funded By Me.