God jul och gott slut på 2021!

Så börjar ett otroligt händelserikt år lida mot sitt slut. Traditionsenligt på NewSeed så skänker vi vår julgåva ett välgörande ändamål. Icke traditionsenligt så blev det i år inte bara till EN välgörenhetsorganisation – utan till två! Året har gått bra för NewSeed, tack vare våra väldigt duktiga utvecklare och våra uppskattade kunder. Och med det i baktanke så känns det helt riktigt att få och kunna hjälpa till ännu mer där det behövs allra mest. 

De båda organisationerna som får ta emot vår julgåva är noggrant valda. Den första hade vi en lång omröstning om. Alla på företaget fick bidra med de välgörenhetsorganisationer de kände starkast för och tyckte passade bäst just i år. Miljö och natur, Afganistan och övergivna husdjur var alla områden vi i år kände lite extra för i år och ville ge vår julgåva till. Men efter många och noggranna omröstningar (kanske lite väl många, tycker nog vår röstningssamordnare Magnus N) så röstade vi slutligen fram: Vi-skogen

Vi-skogen är en väldigt intressant organisation med ett bra tänk. De jobbar för att plantera träd de fattigaste delarna av östra Afrika. Träden blir då en långsiktig investering för framtiden för de som bor där. De bidrar till en ökad möjlighet för jordbruk, skugga och bättre jordar. Vi-skogen jobbar också mycket för att utbilda människor som bor i dessa områden, som starkt drabbas av klimatförändringar. De utbildar befolkningen i vad kan de förvänta sig om framtiden, hur ska de ta tillvara på de resurser de har och hur de på bästa sätt rusta sig för kommande förändringar.

Det är sorgligt att klimatförändringarna och skogsskövlingen drabbar de människor som har minst resurser att stå emot. På NewSeed tycker vi att Vi-skogen verkar göra ett väl genomtänkt arbete och det är något vi gärna stöttar. Dessutom känner vi oss i år lite extra connectade till skogen, efter vår vinst med vår skogsapp i Hack for Sweden, och vårt efterföljande arbete med Naturvårdsverket

Den andra organisationen vi skickar årets julgåva till är Barncancerfonden. Egentligen ingen speciell anledning, förutom det som vi har sagt tidigare – barn och cancer går inte ihop. Om vi på något sätt kan bidra i att forskningen går framåt där och barncancer kan minska, då vill vi göra det. Vissa saker är riktigt viktiga. 

Vi önskar er alla våra vänner ett stort god jul och gott nytt år! Vi ses i 2022 – vilket vi nog också tror kommer bli ett väldigt väldigt spännande år. Vad tror ni?

Hela NewSeed på årets julavslutning – förutom Magnus Lindgren som tyvär fick medverka på distans. Han sitter i datorn!
Kategorier: New Seed