New Seed bygger en app Android och iPhone med WordPress i ryggen! I december besökte New Seed Disrupt Hackathon i London, där vi deltog i en tävling att producera en produkt på under 24 timmar. Vi valde här att försöka utveckla något i React Native, och vi lyckades få en presentabel app som fungerar både på Android och iOS. Det här var första kontakten vi fick med React Native, och vi blev imponerade över hur smidigt det gick att bygga en app som var anpassad både till Android och iOS samtidigt.

Ett tidigt skede i appens utveckling

 

Det här har lett till att New Seed har påbörjat utvecklingen av en app som är menad att ha tillsammans med en WordPress-sida, och som kan användas i reklamsyfte eller som informationsportal.

Hur fungerar appen?

Appen kopplas till en befintlig WordPress-sida, vilket vi på New Seed sköter åt er. Därefter kommer administratören för hemsidan få nya alternativ under administratörssidan, som rör inställningar för appen.

Där går det att ställa in inställningar för appen så som:

  • Färger, bland annat knappar, texter, bakgrunder med mera
  • Kontaktinformation
  • Om nyheter från nyhetsflödet ska visas i appen
  • Skicka notifikationer till användare med appen
  • Information, bild och text som visas på hemskärmen
  • Möjlighet att utveckla egna unika tjänster

Första gången appen startas upp på användarens enhet så kommer alla inställningar hämtas från WordPress, och sparas på enheten. Och om sidans inställningar ändras så kommer även appen att ändras för användarna.

Vår tanke är att ge ägaren av WordPress-sidan lika mycket kontroll över sin app som över sin hemsida, och på så sätt kunna sätta sin prägel och experimentera utan att appen behöver uppdateras! Självklart kommer appen att fungera via vår tjänst 3w.nu.

Om ni är intresserade av mer information så kontakta New Seed!