Disrupt Hackathon Berlin 2017

Published On: 2017-12-12Tags: , , , ,

I början av December besökte vi på NewSeed Disrupt Hackathon i Berlin; en tävling där målet var att skapa en produkt på under 20 timmar. Det här var fjärde året i rad som NewSeed var med och tävlade. Det dock var första gången för oss som vi åkte till Berlin, de tre tidigare gångerna har TechCrunch Disrupt varit i London.

Klockan 12:30 på lördagen den andra December fick deltagarna sätta igång. Det fanns inga regler över vad man måste bygga, men det fanns en del sponsorer med priser som krävde att ens produkt på något sätt använde sig av deras api:er. Klockan 09:30 dagen efter så avslutades tävlingen och resultatet skulle lämnas in. Därefter fick varje lag 60 sekunder på sig att presentera vad man åstadkommit inför en jury och publik.

disrupt hackathon 2017 entré

K for Contact – vårt hackathon-projekt

Vårt projekt blev mobilappen K for Contact, en kontaktliste-app i förberedelse inför den kommande dataskyddsförordningen GDPR. Tanken bakom appen är att du kan dela med dig av din kontaktinformation, men att du alltid har kontroll över informationen du lämnar ifrån dig. I K for Contact kan du se alla personer som du har delat med dig av din information till, och kan när du vill ta bort dig själv från deras telefon. Din kontaktinformation uppdateras även på deras enhet när du uppdaterar den, vilket är tänkt att förhindra alla utdaterade kontakter som brukar hamna i telefonboken.

K for Contact är inte bara en app utan även ett fullt fungerande API tänkt för integration med kundregister hos företag. Under hackathonet byggde vi stöd för att direkt via vårt API uppdatera kunduppgifter hos en Clover-handlare.

Vi hann med att skapa en fungerande applikation där det var möjligt att dela med sig av sin information. Dock så hann vi inte med all funktionalitet som vi från början planerade. Arbetet flöt på utan några större problem hela natten, men vi underskattade omfånget av projektet.

Slutresultat

Efter allt för lite sömn och allt för mycket kaffe så är vi nöjda med slutresultatet. Vi vann biljetter till TechCrunch dagen efter, samt att vi blev utsedda som andrapris av sponsoren Clover under deras prisutdelning! Det var vårt bästa resultat hittills och vi var mycket nöjda med vår insats.