Industri 4.0 och e-handel i Dagens Industri

Published On: 2023-03-20Tags: ,
Tvådelad bild som ska på ena sidan illustrera Industri 4.0 och på andra sidan visar Magnus Lindgren från NewSeed.

Ni har väl inte missat vår artikel i Dagens Industri? I en kort artikel som handlar om industri 4.0 och e-handel beskriver vi hur vi ser på dessa två högaktuella område. NewSeed har en lång erfarenhet av båda dessa ämne. Magnus Lindgren från NewSeed byggde sitt första e-handelssystem redan 1999 – hela tio år innan NewSeed grundades. Med industri 4.0 har NewSeed jobbat med tillsammans med framförallt Elobina sedan 2015.

Industri 4.0 kallas ibland för ”den smarta fabriken”. Förenklat kan man säga att det handlar om att automatisera kommunikation mellan olika moment inom produktionen – helst till den grad där de blir helt automatiska. I längden skapar det mätbara effekter för hela processen.

E-handel är såklart väletablerad sedan länge men det har portalen genom vilken ett fulländat industri 4.0-flöde kan skapas. Genom att generera rätt data tidigt så förenklas automatiseringen och hela kedjan blir effektivare.

Det finns en sån potential till utveckling just nu att vi på NewSeed vill framhäva dessa tekniker och kombinationen av just e-handel och industri 4.0. Magnus Lindgren från NewSeed har även haft föredrag i ämnet via bland annat Mobile Heights.

Bild av dator och smartphone som visar NewSeeds artikel

Om ni är nyfikna på vad detta skulle kunna betyda för er verksamhet så tveka inte att höra av er! Vi delar gärna med oss av både inspiration och tips. Sedan vore det såklart kul att få starta upp ett projekt där vi hjälper er implementera dessa idéer i er verksamhet. Ibland är första steget enklare än man tror!

Läs artikeln hos Dagens Industri