Kundcase: Elobina

elobinalogo
Elobina

Elobina är motsatsen till dagens massproduktion. I stället för att producera produkter på lager, vill vi bara tillverka sådant som kunderna på riktigit vill ha. Vi tror på att alla ska ha en möjlighet att inreda sin egen miljö och välja sina egna färger oberoende av vad som är trendigt just nu.

Länk: http://www.elobina.se/

Elobina.se är en webbplats där besökarna själva kan trycka sitt eget tyg. Genom att ladda upp en egen bild eller mönster och sedan välja mellan många olika tyger och produkter kan man släppa sin kreativitet fri. Skapa en kökshanduk med en företagslogotyp eller ett örngott av ett favoritmotiv.

New Seed har hjälpt Elobina utveckla sin nya webbplats och produkteditor. På webbplatsen kan Elobinas kunder själv ladda upp mönster och skapa helt egna unika produkter. Nu släpps den första versionen på svenska och inom kort följer den finska och internationella webbplatsen.

Utmaningarna har varit många under utvecklingen. En grundförutsättning för all utveckling var att den nya plattformen skulle kunna skala upp till en mycket hög nivå med besökare från hela Europa. Webbplatsen och editorn skulle vara mobilanpassade då en stor del av Elobinas besökare redan idag använder smartphones vid beställningar. Editorn där Elobinas kunder kan skapa sina egna produkter skulle vara intuitiv och enkel samtidigt som den skulle vara flexibel och erbjuda kunderna stora möjligheter att påverka sin slutprodukt.

Elobinas produkteditorNew Seeds lösning åt Elobina i korthet:

  • WordPress Multisite som stabil internationell plattform
  • WooCommerce med specialskrivna insticksprogram
  • Hosting i Amazon AWS
  • Skalbar Single Page Application editor i HTML5
  • Bildbank för hantering av stora bildfiler och rendering i TIFF

Kommentar från Elobina:

Vi som har startat Elobina siten, har en lång bakgrund inom ”production-on-demand”, både inom grafiska industrin och digitalfoto. Vi såg att det finns ett stor område inom personaliserad riktig textil i små serier. Produktionstekniken är på plats, e-handel tar plats inom bransch efter bransch.

Vi hade en tydlig ide om vad vi ville skapa för en site – men visste inte direkt hur. Olika företag testades, vi briefade ett antal konstellationer – men ingen kunde riktigt få grepp om detta. Komplikationsgraden är relativt hög – bildernas/filernas kvalitet, olika tyger, olikas produktionssätt, tyger är ett levande materiel – nivåerna är många.

Den lösning som Magnus och hans medarbetare på New Seed IT Solutions har kommit fram med – vågar vi påstå är unik och applicerbar inom många branscher. Vi har fått en plattform som är dynamisk och utvecklingsbar åt alla håll, en riktig 365g lösning. Stabil och robust där vår design kan utvecklas oändligt. Vi ser verkligen fram emot att ta många kommande steg med denna plattform som bas. Vi kan bara bocka och buga för en oerhört dynamisk och stark insats av New Seed IT Solutions.

Jan Carlstein, VD Elobina Concept AB