Magnus Lindgren utsedd till Årets Företagare i Lomma

Published On: 2023-05-22Tags: , ,

NewSeeds grundare Magnus Lindgren utsågs till Årets Företagare i Lomma. Kriterierna för att bli utnämnd till årets företagare är att man äger och driver sitt företag, är en ledare och förebild för andra, tar fram innovativa kreativa lösningar samt visar lönsamhet och tillväxt.

Magnus Lindgren visar upp diplom, vandringspokel och utmärkelse för Årets Företagare.

NewSeed förverkligar idéer

För NewSeed är detta precis vad våra ideal är och vad vi strävar efter. Vårt motto “Förverkligar idéer” handlar om att hjälpa andra lyckas – om vi hjälper våra kunder lyckas och bli framgångsrika så är vi säkra på att det i längden hjälper oss själva att också bli det.

Utmärkelsen kom som en överraskning för oss. Vi är på väg uppåt och tror på en mycket ljus framtid för företaget. Samtidigt befinner vi oss i en riskabel tid med stora förändringar för företaget. Att Magnus jobbar hårt med att styra denna utveckling i rätt riktning är en underdrift. Under kontorstid jobbar Magnus inte sällan heltid med kundprojekt vilket då lämnar kvällar och helger till företagsutveckling och administration. NewSeed har kontor i Lomma, Lund och Stockholm. Magnus har under flera år varit aktiv deltagare i exempelvis Lomma Företagsgrupp och andra Lomma-baserade företagsnätverk.

Styrkan i NewSeed ligger i ett dynamiskt team som jobbar tillsammans. Teamet stöttar och lyfter varandra. Vi är inte rädda för utmaningar. Vi har förmågan att ta komplexa problem och hitta enkla, finurliga lösningar som är lätta att förstå och förvalta.

Intervju av Pär Skoglund

Efter utmärkelsen intervjuades Magnus av Pär Skoglund från Businessgarden. Svaren publicerade Pär i ett inlägg på LinkedIn.

Vad är det som har gjort NewSeed framgångsrikt under det senaste året?
Vi har blivit mer målmedvetna med vad vi vill. Vi vill lösa de klurigaste problemen. Vårt mål är att vara de första man tänker på när man ställs inför ett komplext problem där man behöver en smart, lättförståelig lösning.

Hur har du utvecklat och förbättrat företagets verksamhet?
Jag spetsar hela tiden till erbjudandet – vi ska vara det vassaste verktyget i lådan – när det kommer till systemutveckling av den typ vi arbetar med. Sedan vill jag att man ska se oss som en partner snarare än en leverantör – vi vill bygga långsiktiga relationer med våra kunder som bygger på ömsesidig vinning. Det vill jag också tydligt ska framgå i vårt budskap.

Vad är dina närmaste framtidsplaner för NewSeed?
Just nu tycker jag att jag hittat en bra väg och ett bra sätt att kommunicera vårt mål – denna utmärkelse är ett kvitto på det!

Vilka råd skulle du ge till andra entreprenörer som strävar efter att uppnå framgång?
1. Syns du inte finns du inte – nätverka och träffa andra! Berätta om dig själv och dina idéer.
2. Tro på dig själv – det finns minst tio problem till varje lösning vilket din omgivning ofta är duktig på att poängtera.
3. Ha roligt – om du inte har roligt så är det inte värt det. Resan slutar aldrig, det finns sällan eller aldrig ett tydligt slutmål.

Slutligen, vad motiverar dig att kliva ur sängen varje morgon
Att motivera och inspirera andra runt mig att göra det jobb vi gör!

Vad betyder NewSeed?

Förutom alla våra kundprojekt har vi även många innovativa interna projekt vi gärna vill få tid att lyfta fram. Företagsnamnet NewSeed har flera betydelser. En är att vi sår metaforiska frö som ska växa sig stora och starka över tid. Vi räds inte heller varken omfattning eller den tid det tar att låta något växa till sig. En annan handlar om innovation och startup – där “seed round” är den första rundan investeringar i en idé. För oss handlar det om att investera kunskap – och inte pengar – i startups i detta skede.

Tack

På NewSeed är vi mycket stolta över denna utmärkelse. Vi har alla jobbat hårt med att nå våra mål och leverera till våra kunder. Vi kämpar även för att hela tiden ligga i framkant med webbutveckling. Priset delades ut av Företagarna Öresund i en tillställning tillsammans med Lomma kommun och Nyföretagarcentrum Öresund. Presentationsfilmen skapades av Filmbruket.

Följ oss – eller ännu bättre kontakta oss – så tar vi oss an framtiden tillsammans!