Magnus Lindgren

Magnus Lindgren

Magnus Lindgren är utbildad systemvetare vid Lund Universitet med över 20 års praktisk erfarenhet av e-handel och e-tjänster. Med mycket hög ambitionsnivå driver Magnus Lindgren det egna företaget NewSeed IT Solutions AB.

E-handel
I över 20 år har Magnus varit med i många och välkända e-handelsprojekt. Under många år jobbade Magnus för Visma SPCS med deras e-handelsprojekt Visma Webshop. Utöver Visma har Magnus även jobbat med många andra e-handelsplattformar och är en expert inom utveckling av e-handelstjänster.

Systemarkitekt
I flera av de projekt Magnus Lindgren har varit verksam har han haft en roll som systemarkitekt. Med erfarenhet av webbutveckling sedan 1996 och arbetat med det sedan 1999 så finns där en solid erfarenhet från webbens begynnelse. Denna erfarenhet gör det möjligt att bygga system som utnyttjar webbens fulla kapacitet. Storskaliga lastbalanserade webbtjänster i molnet är något Magnus har erfarenhet av att bygga.

Mobila plattformar
Magnus har varit med och utvecklat många mobila hemsidor och mindre applikationer. Detta har innefattat utveckling till iPhone, Android och via webbläsare via många andra plattformar. Hemsidor som anpassar sig efter telefon och model med stark bakåtkompatibilitet (det fungerar alltså även på ganska gamla telefoner) har ofta legat i fokus.

Affärsutveckling
Med många idéer och mycket vilja driver Magnus flera nya affärsideéer och söker ständigt nya partners för olika projekt. Magnus har även deltagit i andra nystartade projekt där affärsutveckling är i fokus.

Integration med moln-tjänster och sociala media
I många projekt har integration med allehanda webbtjänster varit viktigt. Allt från Google Maps API till integration med sociala media såsom Facebook har Magnus varit med om. Det kan även handla om interna e-tjänster som behöver integreras inom en organisation.

Frilansskribent och talare
Att lära ut är det bästa sättet att lära sig själv. Magnus har skrivit många artiklar för Datormagazin. Artiklarna Magnus författar är framförallt av teknisk karaktär. Dessutom har Magnus talat på Internetdagarna i Stockholm.

Sökmotoroptimering
Magnus Lindgren är expert inom sökmotoroptimering. Över 50 artiklar om sökmotoroptimering har publicerats i Datormagazin. Magnus har även utfört många analyser av webbplatser med förslag på förbättringar.

Utmärkelser

  • Årets Företagare i Lomma 2022 utsedd av Företagarna Öresund
  • Vinnare Hack for Sweden 2021 med projektet Allemansappen
  • Utnämnd till andraplats av en sponsor vid TechCrunch Hackathon i Berlin 2019

Rekommendationer

”Magnus har i hög utsträckning bidragit till en positiv utveckling av produkterna och även visat stort engagemang i frågor som legat utanför ramarna för samarbetet, så som marknadsföring, försäljning och löpande drift.”
– Andreas Nivard, Visma Spcs

Magnus is extremely focused while working on a project, and never fails to deliver.
– Clas Christiansson, ÅF Kontroll AB

”Vi hade Magnus och hans företag till att designa och koda (html, xsl & Java-script) vår interna försäljningsportal. Vi blev mycket nöjda med hans arbete. Intrycket av Magnus är att han är kunnig, kreativ, en problemlösare, är ansvarfull, flexibel och social.”
– Johan Takats, Tetra Pak Global IM

”Vill bara ge lite spontanberöm för din stående sida med sökmotornytt. Det har landat precis som vi önskade oss. Kan ha sagt det tidigare men upprepar i så fall detta budskap. Snyggt jobbat.”
– Peter Widén, Egmont Tidskrifter AB

Kontaktuppgifter till ovanstående personer lämnas ut mot begäran.