NewSeed utsedd till Gasell-företag av Dagens Industri

Published On: 2024-10-14
Logotyp av DI Gasell 2024

Som en blixt från klar himmel överraskades vi av att vi har blivit utnämnda till Gasell-företag av Dagens Industri. Det är en prestigefull utmärkelse med högt ställda krav på långsiktig tillväxt och lönsamhet. Magnus Lindgren, NewSeeds grundare och VD, känner ödmjuk stolthet i NewSeeds framgångar genom åren. Fast att bli Gasell-företag var något han egentligen tidigare avfärdade som inte eftersträvansvärt. Magnus säger:

– Vi vill växa organiskt och i lagom takt, det finns risker med att växa för snabbt.

Trots denna inställning har ändå NewSeed uppfyllt kriterierna för att få utmärkelsen. För bara två år sedan utsågs Magnus Lindgren till Årets Företagare i Lomma och året innan dess en vinst i programmeringstävlingen Hack for Sweden. Detta blir därmed den tredje prestigefyllda utmärkelsen som tilldelas Magnus och NewSeed.

Framgången beror givetvis inte bara på en person. NewSeed är nu ett team av duktiga medarbetare och ett nätverk av partners. Tillsammans gör vi det som företagets slogan säger: Förverkligar idéer!

Magnus Lindgren visar upp sitt diplom för Årets Företagare i Lomma 2022. Bredvid honom syns en vandringspokal samt en mindre pokal som också avser vinsten.l

Magnus Lindgren med diplomet för Årets Företagare i Lomma 2022.

Genuint intresse för ömsesidigt samarbete

Att få denna uppmärksamhet efter att ha byggt upp NewSeed ”på eget sätt” känns väldigt positivt och belönande. Några av de sätt vi från NewSeed vill särskilja oss på mot andra i branschen är genom ett genuint intresse för ömsesidigt lönsamma samarbeten med våra kunder – som vi hellre benämner som partners. Givetvis är detta något alla säger men vi försöker verkligen leva upp till det i varje detalj i vårt samarbete.

Vi har bjudit på utveckling till kunder som befunnit sig i en trängd situation för att hjälpa dem till sin nästa milstolpe. Vi har rekommenderat kunder att inte anlita oss när vi kände att där fanns andra och bättre alternativ. Vi lyssnar noga på våra kunder så att vi förstår värdet som det är tänkt att vi ska skapa i deras verksamhet. Kort sagt har vi på NewSeed alltid sovit med gott samvete av att vi strävat efter att skapa värde för både oss och våra kunder.

Hållbar ekonomisk strategi

En annan udda detalj kring hur vi driver NewSeed är vår ekonomiska återhållsamhet. Vi undviker att spendera pengar där det inte behövs, utan att vara dumsnåla. Exempelvis har vi i många fall köpt in begagnade möbler från både välgörenhetsorganisationer och rekonditioneringsfirmor. NewSeed har dessutom aldrig haft ett lån – någonsin! Vi har inte ens checkkredit på våra konton i banken. Vår ekonomiska strategi har sedan länge givit oss högsta kreditvärdighet hos de stora kreditvärdighetsinstituten såsom Syna och UC.

Det betyder inte att vi aldrig spenderar pengar. Vi har till exempel vardagslyx såsom en väldigt skön massagestol på kontoret som alla anställda kan använda. Vi köper också in de senaste materialen och tjänsterna som krävs både rolig och toppmodern utveckling. Sist men inte minst så har vi en ambition om att alltid dela ut en generös julbonus. Denna bonus går ut till alla anställda i företaget, för alla bidrar med sin pusselbit till den gemensamma verksamheten!

Den grundfilosofi som Magnus startade NewSeed med har han successivt försökt överföra till sina anställda. Tillsammans bygger vi en företagskultur runt detta solida och hållbara sätt att driva företag på. Att vi fått ta emot alla dessa utmärkelser är ett bevis på att vi lyckas!

NewSeeds video på DI Gasells hemsida.

NewSeeds video på DI Gasells hemsida. Klicka på bilden för att se filmen.

Blir NewSeed Gasell-företag 2025?

Nu ska vi fortsätta driva NewSeed vidare, men vi hoppas att vi inte får Gasell-priset nästa år… för då går det ju för fort enligt Magnus!