När det nu är dags att summera 2019 så tänker vi tillbaka på hela 2010-talet. Vi startade nämligen 2019 med att fira 10 år på NewSeed. Vilken resa det har varit. När jag startade NewSeed 2009 så hade jag en tydlig idé om vad jag ville skapa för företag. När jag nu får sätta mig och blicka tillbaka på de 10 år som gått är jag både ödmjuk och tacksam för att NewSeed med mångas hjälp blivit det företaget jag drömde om att förverkliga.

Hack for Sweden i Stockholm

Traditionsenligt åkte vi på ett hackathon och detta år bar det iväg till Stockholm. Hack for Sweden var ett initiativ från svenska myndigheter för att öka medvetenheten och användningen av öppen data. Vi som är vana att bara ha 20 timmar på oss att producera något tyckte det var lyxigt att få hela 48 timmar på oss. Vi byggde en produkt där vi ville hjälpa folk att kontrollera hur arbetsmarknaden såg ut för deras yrkesroll. Vår slutprodukt blev riktigt bra och vi är nöjda med vårt projekt även om vi tyvärr inte utsågs som vinnare.

Magnus Lindgren på NewSeed tar emot AAA-diplom
NewSeed får AAA i kreditvärdighet.

En höjdpunkt under året var när vi blev tilldelade AAA – högsta kreditvärdighet! Eftersom kravet för kreditbetyget AAA är tio år av goda nyckeltal betyder det att NewSeed ända sedan start 2009 har haft en god ekonomi. Vi jobbar målmedvetet och långsiktigt både med vår ekonomi och med vår kundvård. Vårt motto är och har hela tiden varit att sikta mot horisonten. Uppåt och framåt, inget är för svårt eller omöjligt för oss!

Hackathon berlin 2017 Magnus på scen
K for Contact på TechCrunch Disrupt Hackathon

Ett projekt som hängt med oss ett tag från TechCrunch Disrupt Hackathon i Berlin 2017 är K for Contact. I april i år släpptes äntligen appen K for Contact på App Store och Google Play. Vi arbetar just nu med att marknadsföra och hitta samarbetspartners för att ta ut denna app på marknaden.

garry kasparov WAD
Garry Kasparov på WeAreDevelopers i Berlin

Sveriges nationaldag spenderade vi på WeAreDevelopers i Berlin. Med över 140 olika föredrag fanns det stor variation och mycket att lära sig under konferensen. Vi valde ut de som verkade mest intressanta och fick se och höra bland annat Garry Kasparov hålla ett föredrag om maskinens framfart och människans plats i framtiden. John Romero var en annan föreläsare som vi lyssnade på, han höll ett intressant föredrag om spelföretaget iD sotfwares historia från det att företaget skapades till att Romero lämnade.  Vi lyssnade även på Shirley Wu, Rasmus Lerdorf och många fler. Konferensen var väldigt trevlig och givande och vi har fått ännu mer inspiration och erfarenhet.

Vi har sedan ett antal ännu ej tillkännagivna nyheter på gång som vi hoppas ska få fart under nästa år. Ni som följer oss via sociala media kommer att få höra dessa nyheter så fort de tillkännages.

Sammanfattningsvis är vi mycket glada, nöjda och stolta över vad vi tillsammans med samarbetspartners och kunder åstadkommit under detta år. Vi tackar ödmjukast för förtroendet vi fått under 2019 och ser med spänning och entusiasm fram emot 2020.