En Mac i Molnet

Amazon gör det igen!

Om det är någonting vi på NewSeed tycker om, så är det Amazon Web Services (AWS)! Förutom att ha ett fantastiskt stort utbud av tjänster, som utvecklare kan välja och vraka mellan för att utveckla lösningar på våra kunders problem, så är även AWS sätt att ta betalt väldigt flexibelt. Det innebär att man bara ska behöva betala för precis det man använder, under den tidsperiod då man använder det. Man får alltså hyra tjänster, som man når via molnet. Och nu, nu har de infört något nytt i sin produktkatalog: möjligheten att virtuellt hyra en Mac! 

Det låter kanske lite konstigt. Vi ska förklara vad det innebär för oss som utvecklare! 

AWS Summit Stockholm 2018 Newseed

En stor förbättring blir för apputveckling! För att utveckla appar som fungerar i iOS (alltså på Apples produkter) behöver appen vara utvecklad på en av Apples datorer (alltså en Mac). För en utvecklare innebär det en ganska stor begränsning. Du måste alltså ha tillgång till en Mac-dator för att utveckla appen (vilket innebär en extra kostnad på 15 000kr per utvecklare). Och för att bygga med mer avancerad teknik behöver du då köpa in en väldigt avancerad Mac-dator – vilket kan kosta uppemot 100 000kr – eller ja, nöja sig med mer långsam och invecklad programmering på en mindre avancerad Mac. Smart gjort av Apple!

Smart gjort av Apple. Men nu kan man alltså komma åt tekniken på en avancerad Mac via AWS molntjänster. Man kan alltså via internet hyra in sig i en avancerad Apple-dator. Smart gjort av AWS – och väldigt roligt för oss utvecklare nu när Apples fantastiska teknologi blir mer tillgänglig! 

Och väldigt roligt för alla som har tankar på att skapa en app. I och med att din utvecklare kommer ha tillgång till mer avancerade MacBooks kommer det troligtvis gå snabbare att bygga appen. Det, kombinerat med nyheten som kom för två veckor sedan om att Apple sänker provisionen på appar, gör att kostnaden för att bygga appar blir mindre, och inkomsten kan bli högre! Appar blir alltså mer lönsamma!

Så om du har haft några funderingar alls på att bygga en app – nu är ett väldigt bra tillfälle. Om du vill ha inspiration och råd, prata med oss