Hack for Sweden 2019

Torsdagen den 4:e april var det dags igen, då åkte NewSeed på sin årliga resa för att omvandla kaffe till en färdig produkt på begränsad tid. Tidigare år har vi besökt Disrupt hackathon i både London och Berlin, men då det inte blev något Disrupt hackathon i år så fick vi istället vända riktningen norrut. Hack for Sweden är ett initiativ från svenska myndigheter för att öka medvetenheten och användningen utav öppna data. Med närmare 500 deltagare samt över 80 olika myndigheter och organisationer var det här det största hackathonet som vi har besökt. Till skillnad från tidigare hackathon där vi bara har haft 20 timmar på oss att producera något, så hade vi hela 48 timmar på oss här att skapa något revolutionerande.

Upplägget

Hack for Sweden 2019 hade fokus på 6 olika områden, näringsliv, miljö, hälsa, arbetsmarknad, utbildning och forskning, samt trafik. Varje område hade i sin tur 3 olika utmaningar, där man var tvungen att välja en utmaning samt ett område som man fokuserade på med sin produkt. Samtidigt var man tvungen att använda data från öppna data för sin applikation eller idé. Efter 48 timmar skulle den slutgiltiga produkten lämnas in, och deltagarna pitcha sin produkt eller idé till juryn.

StepUp >>

Området vi valde var arbetsmarknad, med utmaningen ”Hur tillgodoser vi kompetensförsörjningen på en alltmer föränderlig arbetsmarknad?”. Vårt mål var att skapa en produkt som skulle hjälpa folk att kontrollera hur arbetsmarknaden såg ut för deras yrkesroll. Vår slutprodukt blev

Information om yrket projektledare

De tekniker vi använde för att skapa denna tjänst på så kort tid var huvudsakligen NodeJS, Amazon AWS, MySQL och Bootstrap. Vår lösning var uppdelad i en backend i NodeJS som i sin tur kommunicerade med de REST API:er vi valde att hämta data från och en frontend i ren JavaScript med Bootstrap. Allt lade vi sedan i Amazon AWS på en EC2-instans och en RDS för databasen.

Passa på att besöka sidan och sök efter ditt yrke! Inom kort lär tyvärr sidan stängas ner, då den är baserad på data som gjordes tillgänglig för hackathonet, den kommer att ligga uppe så länge data finns tillgänglig!

Tyvärr blev vi inte utvalda som en vinnare men det var roligt att delta och utmana sig själv. Vi ser fram emot att delta i fler hackathons framöver!