Hänt under 2023

Published On: 2023-12-28
Vi fortsätter full fart framåt. 2023 var året då vi växte och fick 4 nya medarbetare, Magnus blev utnämnd till årets företagare i Lomma och nya mjukvaran Katjing kom ut. Flera av våra kund projekt har blivit lanserade och används av tusentals människor dagligen. Och vi får såklart inte glömma det vi gör för barn och unga, där vi det senaste året har ökat våra insatser.
Magnus Lindgren visar upp diplom, vandringspokel och utmärkelse för Årets Företagare.

Årets företagare i Lomma

Utmärkelsen kom som en överraskning för oss. Vi är på väg uppåt och tror på en mycket ljus framtid för företaget. Samtidigt befinner vi oss i en riskabel tid med stora förändringar för företaget. Att Magnus jobbar hårt med att styra denna utveckling i rätt riktning är en underdrift. Under kontorstid jobbar Magnus inte sällan heltid med kundprojekt vilket då lämnar kvällar och helger till företagsutveckling och administration. NewSeed har kontor i Lomma, Lund och Stockholm. Magnus har under flera år varit aktiv deltagare i exempelvis Lomma Företagsgrupp och andra Lomma-baserade företagsnätverk. Läs mer i vår artikel.

Våra nya medarbetare

De som har börjat arbeta för oss under året är Ole, Peter, Filip och Fanny. Fanny har under sina studier jobbat deltid hos oss innan men blev i år klar med sin utbildning och började hos oss på heltid. Filip blev också klar med sina studier i år och genom ett skolprojekt möttes våra vägar och vi välkomna honom in i vårt gäng. Ole och Peter är gamla i gamet och med rustik erfarenhet och med kunskaper om kod som kanske såg dagens ljus för ett tag sedan kan de arbeta på både gamla som nya projekt. Vi är nu 12 anställda på NewSeed.

Katjing, vår nya mjukvara

Appen är byggd med föreningar i åtanke. Idén om att skapa appen kom en dag när Magnus Lindgren, NewSeeds grundare, stod i kiosken på barnens fotbollsklubb.  Detta borde gå att förenkla tänkte Magnus och Kassa-Appen Katjing blev till. Appen är gratis och underlättar försäljning vid swish och kontant betalning. Läs mer på katjing.newseed.se.

Tekniken

Den teknik som vi har börjat jobba med mer under 2023 är AI. Både med tekniken som hjälpmedel i vår utveckling och som lösningar i våra kunders projekt. De verktyg som har varit till mest nytta för oss som hjälpmedel vid kodning är Copilot och ChatGPT. Man måste fortfarande ha kunskapen att programmera men verktyg hjälper att snabba upp processen och är ett bra stöd vid repetitiva inlägg och rutinmässigt arbete, och tiden kan istället läggas på logik och mer avancerat arbete. Läs mer i vår artikel.

Ute på konferenser & Nätverkande

Vi har även passat på att vara ute röra på oss både i nätverksammanhang och på konferenser. Vi besökte AI Nordic Powwow och ÖreDev och vidarutbilda oss i flera ämnen. Påbörjat ett nära samarbetar med IUC Syd och Industrins Hus i Lund. Vi har besökte flera av Mobile Heights och DigIT Hub events och varit med i industrinätverket. Och inte att förglömma våra egna fredagar på NewSeed där vi både gör festligheter, har internutbildningar, hackatons, äter massa Gofika och ibland ger oss ut på äventyr som i år bar iväg till utmaningarnas hus och discgolf på S:t Hans backar.

Socialt engagemang

I år började vi ett närmare samarbete med First lego league, där vi varit domare och ska sponsrar deras nya hemsida. Vi var även med på Coder Kids där vi höll i en klass på höstlovet och medan vi lärde dem koda lärde de oss om nyfikenhet och glädjen i att skapa.

Vi har haft 4 praktikanter i år och även om vi säger att vi ska bara ta emot från högskolor p.g.a. vår ganska avancerade nivå av programmering så har vi i år både haft en från högstadiet och en från gymnasiet. Men även Therese från Mediainstitutet och Sanna från jobbsprånget har varit med oss i år.

Årets julgåva gick till UNICEF Utbildningsprogram

Vi har gett en gåva till UNICEFs arbete med utbildning. UNICEF arbetar för alla barns rätt till utbildning och möjlighet att få gå i skolan. Skolan är en plats för lärande, trygghet och lek. För många barn är det också där man har tillgång till rent vatten och mat.

God fortsättning önskar NewSeed