Hänt under 2022

Published On: 2023-01-02Tags:

2022 har varit ett händelserikt år för NewSeed. Vi har fått jobba med spännande tekniker och utvecklats inom nya områden. Vi har flyttat och öppnat nytt kontor. Fått nya medarbetare och vuxit lite till.

Om man tittar på vår Facebook-profil kan man lätt tro att vi ätit oss igenom hela året men har har hänt mycket mer spännande än så, mellan tuggorna har vi både programmerat, certifierat oss och flyttat på oss. Och vi får inte glömma att vi varit med i Challagizer och tävlat om en topplats, det blev plats 17 men den är vi ändå ganska nöjda med.

Ny hemsida blev det också detta året, hoppas ni finner den användbar. 

Tekniker

Vi har arbetat fram en app till Naturvårdsverket där vi fick använda AR för att informera om fauna och djurliv i området man befinner sig i. AR – Augmented reality (Förstärkt verklighet på svenska) är när man tar hjälp av geografiska koordinater och sedan lägger till något digitalt på den bestämda platsen i den fysiska världen. Pokemon GO är ett av de första exemplen där AR slog igenom.

Vi släppte en ny version av Elobina där vi implementerade Industri 4.0 konceptet i processen. Industri 4.0 digitaliserar hela processen från beställning till tillverkning och just detta har vi gjort för Elobina. Resultatet av detta är mindre manuellt jobb, färre fel, snabbare leverans till kunderna och effektivare användning av material.

Ny programvara 

Under 2022 släppte vi vår programvara Fortnox2Google vilket ger en möjlighet att exportera information från Fortnox till Google sheets. Det gör det lättare att få överblick över informationen och dra fram statistik.Programvaran finns att köpa på Fortnox hemsida.

Flytt & Kontor

Vi har flyttat till nytt kontor i Lund och har fått gott om plats i fräscha nyrenoverade lokaler. I de nya lokalerna på Annedalsvägen finns det plats att växa lite till, vilket vi tänkte fortsätta med 2023. Även om utsikten var fantastisk på förra kontoret är det nya kontorets lokaler av en helt annan kaliber. Med stora ljusa kontorsrum och väl tilltagna allmänna ytor trivs vi bra och ser fram emot att ta emot fler kollegor. 

Vi har även öppnat ett nytt kontor i Kista och har därmed även etablerat oss i huvudstaden. Det gör det lättare för våra kunder lite längre norrut att komma in på möten och vi hoppas få fler nya kunder där.  

Certifieringar

Fyra av oss har under senaste året även passat på att skaffa certifikat i AWS (Amazon Web Services) och Microsoft Azure. Att följa med i nya teknologier är viktigt för oss och genom certifieringar kan vill hålla oss med kunskaper om det senaste inom molnbaserade tjänster. 

God fortsättning önska NewSeed

Vårt bidrag till en bättre värld

Vi avslutar året med att dela lite julglädje till Min Stora Dag och Ukrainas barn genom Unicef