Övervakning av webbplats

Visste du att du med hjälp av Google Webmasters Tools kan se…

  • antal sidor på din webbplats som är indexerade av Google
  • antal sidor på din webbplats Google valt att inte indexera
  • antal fel Google påträffat på din webbplats samt var dessa hittats
  • om det finns skadlig kod på din webbplats (exempelvis om den blivit hackad)
  • information om plötsliga förändringar såsom om allt ditt innehåll försvunnit

New Seed erbjuder att hjälpa er övervaka er webbplats med hjälp av Google Webmasters Tools. Denna övervakning ger bland annat information om sidan är svår att nå, om där blir ovanligt många fel på sidan, det kan upptäcka om sidan är hackad med mera.

Google Webmasters Tools är en kostnadsfri tjänst från Google. Vi rekommenderar er själva att använda den om ni önskar. Fördelen vi erbjuder med övervakningen är att vi övervakar ett stort antal andra webbplatser och kan tolka de meddelande som Google lämnar. Vi kan därmed inte bara kontakta er när något inträffar vi kan även föreslå en åtgärd för att avhjälpa problemet!

Att bara övervaka och få meddelande när något inträffar är helt gratis, så även vårt förslag på åtgärd. Ni kan sedan välja om ni önskar att vi åtgärdar felet eller om ni löser detta själva eller via tredje part.

Kontakta New Seed för en kostnadsfri offert!

Vanliga frågor

Google Webmasters Tools är gratis, varför försöker ni ta betalt för det?
Vi tar inte betalt för Googles tjänst, den är gratis och ni är själva såklart välkomna att använda den. Det vi erbjuder är att sköta övervakningen av er webbplats med hjälp av Google Webmasters Tools. När något rapporteras så kontaktar vi er med förslag på åtgärd. Allt detta är helt kostnadsfritt! Ni kan sedan välja att beställa åtgärden av oss eller åtgärda det själva om ni hellre vill det.

Hur ser ett meddelande från Google Webmasters Tools ut?
Ett exempel är ”Googlebot har inte åtkomst till din webbplats”. Det kan bero på problem med er Internetleverantör eller tillfälliga nätverksproblem. Ett annat är ”antalet sidor som inte hittas har ökat” vilket kan bero på en rad olika saker. Oavsett felmeddelande så kontaktar vi er och presenterar ett förslag på eventuell åtgärd. I vissa fall behövs det ingen.

Vi har inga fel på vår webbplats, varför behöver vi denna tjänst?
De fel som kan upptäckas med Google Webmasters Tools begränsas inte till er egen webbplats. Ett vanliga förekommande fel är länkar från externa webbplatser till er webbplats som ger felmeddelande. Exempelvis kan en extern part skrivit in en felaktig länk eller så kan en gammal sida försvunnit. I båda fallen kan det vara intressant, både ur ett SEO-perspektiv och kundupplevelse, att fånga upp dessa länkar och skicka dem vidare till en relevant sida.