QR-kods memory

DENNA ARTIKEL VAR ÅRETS APRIL-SKÄMT 2019. DEN ÄR VAD VI I ÅR KALLAR ”FEJK NEWS”.

Glöm Flappy Bird eller Dark Souls – här kommer en riktig utmaning! QR-kods memory. Det fungerar precis som vanliga memory – fast man måste kunna se skillnad på de olika QR-koderna.

Konceptet har fullt med potentiella utvecklingsspår. Exempelvis skulle man kunna göra samma sak med EAN-koder. Ännu intressantare är en kombination där samma värde i en memory-bricka är en EAN-kod och i en annan är en QR-kod.

QR-kods memory är utvecklande och roligt att spela.

För en hardcore gamer så förutsätts det att man inte fuskar, såsom att använda en QR-kodsläsare. Det vore inte sportsligt. Vi förstår dock om de som endast önskar klara utmaningen ibland tar till denna metod.

För att klara riktigt många besökare – som vi förutsätter att vi kommer att få – så har vi lagt spelet i Amazon Web Services (AWS). Filerna ligger i S3 och vi använder CloudFront framför. Sidan har dessutom ett krypteringscertifikat som även det är uppsatt via Amazon. Detta gör tjänsten helt serverlös och därmed kapabel till att hantera mycket hög trafik.