IMG_6030 (1)New Seed deltog i TechCrunch Hackathon 2015 i London den 5-6 december. Reglerna är enkla: skapa en helt ny produkt på cirka 20 timmar, all kod måste skrivas på plats under tävlingen.

Från New Seed var vi fyra stycken som jobbade stenhårt hela natten med vår idé: OverDriveJS. OverDriveJS är en plattform som distribuerar JavaScript direkt till användare. Normalt används JavaScript endast av webbplatsägare eller andra programmerare. OverDriveJS låter användare bestämma vilka program som ska vara tillgängliga på sidorna de besöker snarare än att lämna över det till webbplatsägaren. Exempelvis kan man ladda sociala widgets som inte är tillgängliga eller verktyg för att visa bilder tydligare på en sida.

Vinnaren på TechCrunch Hackathon 2015 i London blev tjänsten FreeMe. Vi på New Seed fick nöja oss med att vinna biljetter till konferensen som var efterföljande dagar i London.

Det var mycket roligt att delta och se vad vi kunde prestera. Vi var imponerade över hur väl vårt bidrag fungerade och det är redan en klar och användbar tjänst! Testa gärna att ladda OverDriveJS på sidorna du besöker, instruktion hur du gör finns på programmets hemsida.