Integration med Fortnox API

Vissa saker är enklare än man tror – ett exempel är integration med affärssystemet Fortnox. Till Fortnox finns nämligen ett REST-API som utvecklare kan använda för att kommunicera med. Full dokumentation om detta API är tillgängligt via deras utvecklarportal. Fortnox är ett molnbaserat affärssystem som sedan grundandet 2001 har vuxit till att bli ett av Svergies ledande inom branschen.

Enligt Fortnox själva är de Sveriges mest använda molnbaserade ekonomisystem.

Tack vare att det är så tillgängligt finns det även en mängd färdigutvecklade kopplingar som går att använda. Exempelvis finns det färdiga lösningar för exempelvis e-handel med WooCommerce. Sådana kopplingar har NewSeed varit med och installerat åt flera kunder. Denna integration underlättar den administrativa bördan runt att driva en e-handel.

Ibland fungerar det dock inte med en standardlösning. Ibland vill man bara lösa ett mycket specifikt problem på ett så enkelt sätt som möjligt. Här finns då möjligheten att skapa en egen integration mot Fortnox API för att lösa just detta.

På NewSeed vill vi automatisera bort alla tråkiga enformiga sysslor. Det både gör det roligare att jobba och ofta höjer det kvalitén då sådana sysslor tenderar att negligeras. För bokföring och administration kan det både röra sig om att hämta ut mycket specifika rapporter eller att införa data strukturerat från någon yttre källa.

Vi på NewSeed använder själva Fortnox för vår bokföring och administration. Vi har sedan både installerat och utvecklat integrationer mot Fortnox API till olika kunder. Exempelvis togs det fram ett skräddarsytt system för hantering av fakturering av seminarier där kunden hade speciella önskemål om förfarandet. En standardintegration hade orsakat en hel del extra jobb så istället togs en skräddarsydd lösning fram.

Finns där någon tråkig syssla ni skulle vilja automatisera bort eller förenkla? Kontakta oss på NewSeed så diskuterar vi gärna vad som är möjligt.

    En timmes kostnadsfri rådgivning

    Vill ni ha inspiration eller veta vad som är möjligt? Kontakta oss på NewSeed så bokar vi in ett möte och diskuterar just era idéer. NewSeed förverkligar idéer.


    Lund/MalmöGöteborgStockholmTelefon