Teamet bakom NewSeed

NewSeed startades med tanken att 75-80% av arbetet skulle ägnas åt traditionella konsultuppdrag. Resterande 20-25% skulle ägnas åt mer riskfyllda uppdrag, som kanske inte gav direkt avkastning men som skulle ge nya lärdomar och hålla oss uppdaterade om den senaste tekniken. Och ge oss en utmaning!

Den tanken har starkt påverkat företagskulturen på NewSeed. Vi är öppna för att testa nya saker, tänka nytt och utmana oss själva. NewSeeds grundare Magnus Lindgren är väldigt kreativ och uppfinningsrik. Tillsammans med hans väldigt långa erfarenhet i IT-branschen ger det grund till många intelligenta lösningar på problem andra kanske hade ansett omöjliga. 

Magnus får även chans att dela med sig av sin kunskap då han ibland varit inbjuden att tala på större IT-mässor eller andra events. Exempelvis då Magnus var inbjuden talare under Internetdagarna i Stockholm!

Något vi tycker om att göra för att få utmana oss själva är att åka på Hackathons. Det ser vi till att göra minst en gång om året. Hackathons är programmeringstävlingar där man brukar få en uppgift eller ett problem att lösa. Sedan får man ett visst antal timmar, oftast 24-48h, till att programmera ihop en produkt som löser det problemet. På Hackathons åker vi hela teamet. Det är roligt, utvecklande – och hittills har vi haft stora framgångar! Exempelvis har vi varit på Hackathons i Stockholm, Berlin och London.

WAD 2019 intro

Vi åker också på konferenser runt om i världen för att hålla oss uppdaterade på den senaste tekniken. Exempel på det är när vi var i San Francisco, Vancouver, Paris och Prag. Och så förra året så var vi på världens största utvecklarkonferens We are developers i Berlin!


Vi bjuder gärna in andra att jobba med oss! Exempel på det är att vi engagerar oss i universitet och de studenter som utbildar sig inom vårt område. Då vi ofta har egna projekt på gång passar det jättebra att få deras input på vår produkt. 

En del av NewSeeds team, tillsammans med en grupp studenter från Lunds universitet som skrev sitt arbete om ett av våra projekt.

Detsamma gäller när vi tar in praktikanter. Hos oss är det viktigt att praktikanten får riktiga jobb att jobba på. Det händer ibland att vi får jobb från våra kunder som vi tycker passar väldigt bra för praktikanter. Vi vill att tiden här ska vara givande för praktikanten, för oss och för kunden! Det har även vid flera tillfällen hänt att praktikanten velat stanna här och jobba med oss efteråt, eller rekommenderar oss till andra praktikanter. Det, tycker vi, är det finaste betyg man kan få! 


NewSeed Registered trademark

Utöver det så är en viktig del av dagarna på NewSeed att ge oss de bästa möjliga fysiska förutsättningarna för att kunna jobba och må bra. Friskvårdspromenader, gemensamma kaffepauser och en daglig stretchpaus är saker vi ser till att ta oss tid till. 


Och sist men inte minst – vi har väldigt roligt tillsammans. Pauserna tillsammans kantas alltid av väldigt skrattiga konversationer, vare sig vi diskuterar vädret, världsnyheter eller hur man bör skala en banan

“Herregud. Skrattar ni alltid så här mycket?” – Linn, som nyanställd.För mer insyn i vårt dagliga liv på NewSeed, kika in på vår Facebook eller Instagram!